Alegerea vesmintelor bisericesti: cum trebuie sa decurga aceasta?

BUCURESTI - 14 iulie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pentru marea majoritate a persoanelor alegerea si achizitia vesmintelor bisericesti este un subiect total necunoscut. Ei bine, aceste straie preotesti reprezinta modul in care reprezentantii Bisericii se deosebesc in primul rand de credinciosi si, in al doilea rand, o maniera prin care isi arata respectul fata de Cele Sfinte.

http://vesmintebisericesti.ro/

http://vesmintebisericesti.ro/

Alegerea acestor produse vestimentare este total diferita de modul in care obisnuiesc persoanele sa isi achizitioneze hainele de zi cu zi. Asadar, in cele ce urmeaza o sa va prezentam modul in care va decurge achizitia vesmintelor bisericesti:

#1. Calitatea materialelor din care sunt confectionate

Indiferent de tipul de vesminte bisericesti care este dorit a fi achizitionat, este mai mult decat necesar sa se opteze pentru materiale de calitate. Acesta este un prim aspect asupra caruia trebuie sa se orienteze persoanele interesate de cumpararea de straie bisericesti , mai ales avandu-se in vedere faptul ca un slujitor al Bisericii nu va inlocui produsele dupa doar cateva purtari.

#2. Simbolurile vesmintelor bisericesti

Daca nu stiati pana acum despre acest aspect, ei bine straiele preotesti sunt realizate cu anumite simboluri ce prezinta o deosebit de mare importanta religioasa. Printre acestea se numara: Pomul Vietii, imaginea Mantuitorului si a celor 12 Apostoli, icoana Invierii, imaginea celor mai reprezentativi sfinti din tara noastra, cei 4 Evanghelisti si alte simboluri similare.

#3. Culoarea straielor preotesti

Culoarea acestor vesminte este un alt punct de reper care trebuie sa se aiba in vedere privind alegerea straielor preotesti pentru oficierea unei anumite slujbe religioase. Spre exemplu, in perioada Invierii, slujitorii Bisericii oficiaza slujbele imbracati in vesminte religioase negre sau de culori inchise. Astfel, se simbolizeaza chinurile prin care a trecut Mantuitorul in perioada grea a Patimilor. Acest aspect este valabil si in cazul altor slujbe religioase din momente deosebit de importante in viata crestinilor.

#4. Tipul vesmantului in functie de rangul slujitorului bisericii

Alegerea straielor preotesti trebuie sa tina cont in mod necesar si de acest aspect. Spre exemplu, diaconii imbraca vesmintele bisericesti denumite stihar, manecute si orar, iar preotii poarta stihar, epitrahil, felon, manecute si brau.

Atunci cand paseste in Casa lui Dumnezeu, slujitorul Bisericii care oficiaza slujba religioasa trebuie sa indeplineasca doua cerinte: vestimentatia prin care sa isi manifeste respectul fata de Cele Sfinte, precum si conduita morala impecabila. Atat fizic, cat si spiritual un preot trebuie sa reprezinte un exemplu pentru onoriasii sai, precum si pentru ceilalti credinciosi deoarece rolul sau este de a-i conduce pe calea Mantuirii si a absolvirii de pacate.

#5. Magazinul din care se achizitioneaza

Este de la sine inteles ca vesmintele bisericesti nu vor fi gasite in magazinele obisnuite. Este important sa se opteze in acest caz pentru acea societate care comercializeaza straie bisericesti in functie de toate mentiunile de mai sus (calitate – pot fi brodate manual, culoare, semnificatie a simbolurilor, rangul slujitorului Bisericii, dar si de pret).

Un exemplu de astfel de furnizor este vesmintebisericesti.ro, care dispune de o gama diversificata de straie preotesti, confectionate din materiale de calitate inalta si la preturi avantajoase.