Amenajarea si decorarea holului

BUCURESTI - 1 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Atentia acordata amenajarii unui locuinte a devenit foarte importanta. In prezent, functionalitatea mobilierului si a designului nu mai reprezinta elementul principal dupa care trebuie sa se ghideze un proprietar. Stilul si aspectul estetic sunt printre caracteristicile esentiale care definesc un decor modern si care sa reflecte bunul gust.

artamobilei.ro

artamobilei.ro

Holul unei locuinte este prima incapere si primul loc totodata cu care ia contact orice vizitator, oferind astfel prima imagine despre implicarea si investitia realizata pentru un decor reusit. Pentru a face o prima impresie buna, este nevoie sa amenajezi aceasta camera intr-un mod corespunzator, acest lucru devenind posibil cu ajutorul celor mai potrivite piese de mobila hol, care sa se adapteze stilului de amenajare ales.

Exista anumite caracteristici si aspecte ale holului ce trebuie avute in vedere in ceea ce priveste alegerea mobilierului, astfel incat sa reuseasca sa dea un aer aparte acestui spatiu si sa ofere o intampinare pe masura a invitatilor.

Holurile patrate

Cand ne gandim la apartamentele care au fost construite inainte de anul 1989, stim ca varianta in care au fost proiectate este cea cu un hol patrat la intrare. In acest caz putem vorbi de existenta unor dimensiuni si proportii in care ne putem manifesta ideile de amenajare din punct de vedere estetic si practic. In cadrul acestui hol, putem discuta de amplasarea unui mobilier specific care sa fie format din mai multe piese.

    # Cuier hol - o piesa fara de care niciun hol de dimensiuni rezonabile nu poate fi declarat complet.
    # Bancheta - daca dimensiunile holului permit se poate face loc si unei banchete care sa fie folosita atunci cand te incalti.
    # Dulap special pentru pantofi - producatorii de mobila vin cu diverse modele de dulapuri special concepute in acest scop.
    # Polite - fie ca sunt utilizate pentru chei sau pentru obiecte mai mici cu caracter functional ori chiar pentru cele destinate decorului, amplasarea unor polite in hol reprezinta mereu un demers de incurajat. Aceeasi mentiune ramane valabila totusi atunci cand este vorba de spatiu.
    # O masa mica si un scaun - despre prezenta acestor elemente se poate vorbi doar in cazul in care holul deja dispune de un spatiu suficient de mare.

Holurile inguste si lungi

Holurile proiectate pe o suprafata ingusta si intr-o forma lunga sunt mai greu de amenajat, plus ca si mobila specifica lor este una mai dificil de procurat. Prezenta unui cuier hol si a unui minimum de mobilier cu zone de depozitare, plus obiecte de decor, care pot sa fie oricat de mici e de preferat. Astfel, sunt multe de inghesuit aici, intr-un spatiu nefericit dispus, astfel ca e foarte simplu sa aglomeram incaperea si sa devina greu de accesat si utilizat.

Pastreaza in hol doar strictul necesar, aceasta este principala recomandare in materie de amnejari. Strictul necesar poate insemna uneori doar un cuier hol, iar la restul pieselor din mobila sa fie nevoie sa se renunte . Exista si posibilitatea de reorientare catre dulapurile pentru pantofi spre o debara, astfel incat sa fie economisit spatiul vital.

In cadrul magazinului Arta Mobilei poti opta pentru seturi de mobilier destinate exclusiv acestei incaperi si care se gasesc sub varii modele, atat pentru holuri largi si incapatoare, cat si pentru cele inguste.

Lasa-ti imaginatia sa zboare si creaza decoruri minunate care sa imbine perfect functionalitatea cu estetica desavarsita. Poti intra aici sa descoperi mai multe propuneri si sa te orientezi catre stiluri moderne care sa faca din casa ta un adevarat spatiu luxos si aranjat.

Taguri: arta mobilei