Beneficiile consultantei juridice in afaceri

BUCURESTI - 28 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Piata din Romania reflecta o crestere considerabila a numarului de firme existente la momentul actual. Acest lucru este unul imbucurator pentru economia nationala, insa pe umerii antreprenorilor exista o presiune uriasa cu privire la mentinerea si evolutia unei afaceri.

sfaturilegale.ro

sfaturilegale.ro

Anumite conditii, precum si cadrul legislativ din Romania produc multe piedici in dezvoltarea si extinderea unei afaceri. Toate aceste lucruri descurajeaza destul de mult pe cei care se afla la inceput de drum, insa la fel de mult chiar si pe cei cu experienta care au devenit neputinciosi in fata multor provocari ce tot nu contenesc sa apara. Solutiile par tot mai greu de gasit, mai ales atunci cand nu intelegi toate aspectele de natura juridica, fiscala, administrativa sau financiara care planeaza asupra afacerii tale.

Serviciile unui consultant juridic par a deveni extrem de importante in contextul tuturor acestor probleme. Acesta are ca sarcina principala sa isi ajute clientii, indiferent ca e vorba de persoane juridice sau fizice, cu oferirea de raspunsuri in ceea ce priveste viabilitatea programelor sau conceptelor de afaceri pe care urmeaza sa le puna in aplicare sau sa le promoveze.

Ce ofera echipa Sfaturilegale.ro ?

Aceasta echipa se mandreste cu o experienta larga pe piata de profil, asigurand servicii juridice de inalta calitate, personalizate in functie de nevoile clientului, preluand sarcinile operative si degajand timp foarte pretios pentru companii.

In primul rand, aceasta companie face o analiza amanuntita asupra situatiei pe care o pe care o prezinta firma dumneavoastra, inca de la prima intalnire. La acel moment, se stabilesc cu exactitate si dorintele, obiectivele pe care le urmariti cu privire la evolutia afacerii pe care o manageriati, urmand sa aiba loc o studiere a ofertei de pe piata si sa se gaseasca o solutie corespunzatoare. In cele din urma, trebuie sa se puna la punct pasii care trebuie urmati in vederea indeplinirii scopului bifat. De regula, obiectivul de baza este acela de a asigura un bun management al banilor pe termen cat mai lung.

Serviciile puse la dispozitie nu se limiteaza doar la consultanta si intermediere de afaceri pe probleme juridice si fiscale, ci se extind si asupra unor arii invecinate, precum detalii si aspecte referitoare la marketing, resurse umane, audit, evaluari, lichidari sau alte operatiuni auxiliare. Pentru eficientizarea serviciilor, au loc si diverse colaborari cu experti contabili, avocati, notari, lichidatori judiciari, auditori atrestati sau executori judecatoresti.

Serviciile principale oferite in acest sens au la baza un set de principii bine definit care asigura consistenta calitatii:

- Formularea unor strategii juridice solide care au in vedere indeplinirea obiectivelor de afaceri;

- Analiza integrala a implicatiilor deciziilor de afaceri;

- Aplicarea strategiilor prin apelarea la o retea de contacte de specialitate;

- Recalibrarea proceselor atunci cand firma cunoaste o dezvoltare foarte rapida;

- Revigorarea activitatii companiei, atunci cand este cazul.

Toate acestea prezinta efecte de maxima importanta pentru orice afacere. Direct sau indirect, schimbarile generate si totodata implementate cu ajutorul consultantilor contribuie substantial de mult la imbunatatirea si perfectionarea unor aspecte ale activitatii firmei. Principalele avantaje ale serviciilor de acest fel se remarca prin cresterea competentei si autoritatii firmei in zona in care activeaza, identificarea unor noi oportunitati de afirmare si nu in ultimul rand, cresterea vitezei de executie, a calitatii produselor si serviciilor companiei.