Care este durata de viata a unei biciclete corect intretinute?

BUCURESTI - 12 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Bicicleta poate fi considerata un prieten bun pentru oricine. Mersul pe bicicleta are o multime de beneficii pentru sanatate. Fie ca este doar o scurta iesire pana in parc sau un traseu mai complicat la munte, bicicleta trebuie intretinuta bine, deoarece piesele se pot deteriora si necesita schimbate. Este recomandata achizitionarea unei biciclete de calitate pentru a avea o durata mai lunga de viata.

piese-accesorii-biciclete.ro

piese-accesorii-biciclete.ro

MARYON pune la dispozitia  clientilor o multitudine de produse precum biciclete MTB, BMX, piese pentru biciclete, roti, anvelope precum si roti personalizate si accesorii. Exista posibilitatea de a vizita si showroom-ul de cei interesati, care de altfel este unul spatios si este placut organizat. Cativa dintre producatorii de biciclete ale caror produse se gasesc in portofoliul magazinului sunt: MERIDA, ADRIATICA, WTP, PASSATI si altele.

O bicicleta MTB poate fi intretinuta cu usurinta daca atunci cand prezinta un defect care se elimina sau cand prezinta o piesa uzata necesita inlocuita pentru a nu afecta buna functionalitate a celorlalte componente. Este recomandata inlocuirea pieselor defecte cu piese originale, dar in cazul in care ele nu mai sunt disponibile se pot inlocui si cu piese mai moderne cu aceleasi caracteristici. Piesele trebuie sa fie calitative, deoarece dupa cum s-a mentionat si mai sus, orice lucru care nu e calitativ sau e defect poate afecta celelalte piese ale unei biciclete.

Fiecare componenta a unei bicilete MTB sau BMX are o durata specifica de viata:

Durata de viata a anvelopelor

Sunt cele mai rezistente componente. Gradul de uzura se observa dupa  o perioada destul de lunga de timp, undeva la aproximativ 500 si 1000 de km pentru biciclete MTB folosite la competitii sau chiar pana la 5000 de km pentru cele folosite in touring.

Durata de viata a cadrului

El este acelasi cu durata de viata a unei biciclete. Materialele din care este confectionat cadrul sunt de obicei aluminiu sau carbon. El se deterioreza din cauza oxidarii, ruginii, fisurarii, dezlipirii componentelor sau slabirii fibrei de carbon. In medie un cadru de bicicleta rezista aproximativ 10 ani.

Durata de viata a transmisei

Transmisia unei biciclete este alcatuita din lant, pinioane, foile angrenajului, cablurile si camasile. Durata de viata a cablurilor este scurta, este recomandata inlocuirea o data pe sezon. Lantul rezista pentru aproximativ 1000 – 1500 de km parcursi. Pinioanele se inlocuiesc dupa 2 sau 3 lanturi uzate, iar foile angrenajului dupa uzarea a 2 sau 3 seturi de pinioane.

Durata de viata a sistemului de franare

Acesta se uzeaza cel mai repede si necesita schimbat in mod constant. Vremea nefavorabila, perioadele de ploi si traseurile pe drumuri cu noroi pot deterioara placuta de frana dupa doar o singura utilizare.

Durata de viata a furcii

In general, furcile fixe sunt cele mai recomandate, media de viata este la fel ca cea a cadrului. Daca materialul din care este confectionata furca este de calitate ar trebui sa reziste si sa asigure utilizarea bicicletei pentru aproximativ 10 – 15 ani.

Daca o bicicleta va fi intretinuta dupa cele precizate mai sus, va rezista o perioada lunga de timp. Pentru achizitionarea uneia sau schimbarea pieselor se poate accesa site-ul www.piese-accesorii-biciclete.ro.

 

Taguri: biciclete mtb