Ce caracteristici trebuie urmarite la alegerea unei canapele

BUCURESTI - 7 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Dupa o zi extenuanta oricine isi doreste sa se relaxeze o vreme in confortul propriei locuinte, inainte de a incepe celelalte treburi casnice. Ce loc poate fi mai bun in acest sens decat canapeaua din living? Cu siguranta aceasta trebuie sa ofere nivelul de confort dorit, iar pentru asta ar trebui sa respecte anumite caracteristici.

www.secan.ro

www.secan.ro

Iata cateva recomandari in acest sens, provenite de la reprezentantii Secan.ro. Acest brand este cunoscut in randul proprietarilor de unitati ce activeaza in sectorul HoReCa, dar si in randul proprietarilor individuali, pentru solutiile in materie de mobilier pe care le ofera.

Tipul canapelei - cat de mult conteaza?

Poate ca unii acorda o prea mica importanta acestui aspect, insa tipul canapelei alese va dicta ulterior si nivelul de confort resimtit de proprietar. In egala masura, tipul de canapea ales se va preta unor nevoi specifice, inclusiv cea de a se transforma intr-un pat - cazul canapelelor extensibile, atat de practice si utile.

Lista optiunilor in acest caz se refera la canapele fixe, canapele extensibile si chiar solutii precum coltare fixe sau coltare extensibile care pot fi integrate in stiluri de amenajare din cele mai diverse.

Numarul de locuri

Odata ales tipul de canapea, urmeaza o alta decizie - de cate locuri va fi canapeaua aleasa? In unele cazuri sunt mai potrivite canapelele cu 2 locuri, alteori cele cu 3 sau mai multe par a fi solutii mai avantajoase. Totul depinde in acest caz de spatiul disponibil in living si cum este acesta fructificat.

Materiale

De la cadru si pana la tapiterie, in cazul unei canapele care se doreste a fi utilizata pentru o perioada indelungata trebuie sa fie vorba si de materiale de calitate. Daca o canapea colt din bambus este o optiune de avut in vedere pentru cei care isi doresc calitate, nici o canapea din piele sau una cu tapiterie din stofa nu reprezinta variante de ignorat.

Caracteristici ergonomice

Aparent acestea reprezinta un element ce poate fi privit destul de subiectiv. Fiecare are anumite asteptari din acest punct de vedere, respectiv referitoare la fermitate, inaltimea spatarului si a bratelor, etc. Cu toate acestea, se poate spune ca a fost aleasa o canapea ideala din acest punct de vedere odata ce posesorul reuseste sa adoarma pe ea, intrucat ofera un nivel suficient de confort.

Sistemul de extensie

In cazul in care se opteaza pentru o canapea extensibila, interesul trebuie sa fie orientat si catre un sistem care ofera usurinta la extensie si strangere, alaturi de durabilitate in utilizare. Poate fi vorba in acest caz de un sistem de culisare pe sine, de canapele din tipul celor modulare sau care includ sisteme hidraulice care se blocheaza in pozitia deschis, permitand acces facil la spatiul de depozitare. Piata ofera suficiente optiuni din acest punct de vedere, iar site-ul secan.ro poate sa reprezinte un reper pentru cei interesati de achizitia unor canapele confortabile, practice dar si utile ce pot sa completeze cu succes decoruri ce vizeaza atat spatii rezidentiale, cat si din sfera HoReCa.