Ce este artroscopia de genunchi si in ce consta?

BUCURESTI - 18 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Sanatatea organismului ar trebui sa fie prioritara pentru fiecare. Asadar, ori de cate ori apare vreo problema de sanatate, ideal ar fi sa se faca un consult de specialitate pentru stabilirea unui diagnostic si pentru recomandarile de rigoare privind medicatia si, eventual, procedurile ce trebuie urmate.

clinicamasaya.ro

clinicamasaya.ro

Si atunci cand vine vorba despre genunchi, pot aparea diverse leziuni care, nedescoperite si netratate la timp, pot avea grave consecinte asupra intregului organism.

O interventie care se face tot mai des in stabilirea exacta a problemelor de la nivelul genunchilor este artroscopia. Aceasta este o procedura chirurgicala care se face cu ajutorul unei camere foarte mici. Camera este introdusa in genunchi pentru ca medicul sa vada exact interiorul acestuia. Se fac 2 - 3 incizii de cativa mm pe unde se introduce camera in genunchi, urmand apoi sa afiseze pe monitor imaginile din articulatie marite. Aceasta metoda minim invaziva ajuta medicul sa stabileasca un diagnostic precis si sa trateze leziunile intraarticulare. Avantajul unei astfel de interventii in detrimentul celor chirurgicale clasice este ca recuperarea este foarte rapida si complicatiile post-interventionale sunt minime.

Afectiunile in cazul carora este necesara artroscopia genunchiului sunt: leziunile de menisc, leziunile de cartilaj, gonartroza in stadiul 1 sau 2, sindromul de impingement femuro-patelar pentru shaving, ruptura de ligament incrucisat anterior si/sau posterior si in cazul corpilor liberi articulari.

In ce consta mai exact aceasta procedura?

In primul rand, pacientului i se face o anestezie, dupa care chirurgul ortoped face 2 sau 3 incizii mici la nivelul genunchiului. Se introduce ser fiziologic pentru marirea volumului, astfel incat instrumentele sa poata fi miscate mai usor si chirurgul sa poata vedea mult mai amanuntit cu ajutorul camerei.

Dupa ce se stabileste diagnosticul, se introduc instrumentele (foarfece, shavere, lasere) necesare medicului specialist in remedierea problemei.

Din sala de operatie, pacientul este mutat intr-un salon unde va sta internat pentru cel mult 24 de ore.

Artroscopia de genunchi este una din multele proceduri ce pot fi facute la Clinica Masaya, in cadrul careia, renumitul specialist ortoped Tarek Nazer ofera servicii de top cu ajutorul unor echipamente de ultima generatie. Avand o mare experienta si un bagaj de studii in acest domeniu, dr. Tarek Nazer va poate ajuta cu o consultatie de specialitate in prima faza, urmand ca mai apoi sa stabiliti impreuna cu acesta daca este sau nu necesar sa faceti o artroscopie de genunchi.

Mai multe detalii privind aceasta procedura, dar si alte servicii disponibile in cadrul Clinicii Masaya puteti afla accesand site-ul oficial al acesteia.

 

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/ce-este-artroscopia-de-genunchi-si-in-ce-consta