Ce rol joaca suplimentele alimentare la intarirea sistemului imunitar al copilului?

BUCURESTI - 25 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Copilaria este cea mai frumoasa perioada din viata unei persoana. La aceasta varsta se invata lucruri noi, iar joaca si distractia sunt principalele activitati. Alimentatia, activitatea fizica si somul joaca un rol vital, de aceea trebuie prevenit orice dezechilibru care ar putea afecta o buna crestere si evolutie, atat psihica cat si emotionala.

mesfarma.ro

mesfarma.ro

Fericirea unui copil depinde intr-o mare masura de starea de sanatate. Cea mai buna metoda prin care putem sa mentinem sanatos un copil este sa ne asiguram ca sistemul imuntiar functioneaza corect.

Ce este imunitatea la copii?

Ca si la adulti, imunitatea are aceeasi definitie si reprezinta sitemul propriu de aparare al organismului. Atunci cand functioneaza corect, organismul recunoaste entitatile straine cu care intra in contact si le neutralizeaza, pentru a le putea tolera.

Copiii au imunitate innascuta, care se traduce printr-o serie de bariere fizice, chimice, celulare, pe fondul unui bagaj genetic. Pe parcursul vietii imunitatea devine dobandita, fiind rezultatul unei serii de interctiuni intre organism si diversi alti factori. Desi functionala, imunitatea este inca imatura la copii in primii ani de viata. Aceasta se dezvolta trepatat si devine din ce in ce mai complexa, pe masura ce organismul invata sa lupte impotriva agentilor patogeni.

Inca din batrani se stie ca expunerea copiilor la infectiile comune joaca un rol crucial in formarea anticorpilor, implicit dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Anicorpii care raman in organism pentru toata viata vor detecta un anumit tip de patogen, si vor sti cum sa il invinga. Deci oricat de neplacute ar fi racelile, acestea consolideaza si perfectioneaza sistemul imunitar. Este posibil ca la maturitate sa racim o data sau de doua ori de an, sau poate si mai rar de atat.

Cum dezvoltam si protejam imunitatea copilului ?

Alaptarea sugarului promite un sistem imunitar puternic

Laptele matern contine anticorpi care protejeaza sistemul imunitar al copiilor in primii ani de viata. Este recomandata alaptarea exclusiva pana la cel putin 6 luni, dupa care se poate face trecerea la alte alimente. Insa laptele matern trebuie sa fie inclus in dieta copilului pana la varsta de cel putin 2 ani.

Alimentatia corecta si suplimentele nutritive

Alimentatia moderna poate conduce la dezechilibre nutritionale grave in cazul copiilor. Regimul alimentar corect este raspunzator pentru o cantitate adecvata de nutrienti in organism. Asta se traduce printr-o dezvoltare armonioasa psihica, emotionala si afectiva, implicit o stare generala de bine.

Suplimentele alimentare intervin atunci cand organismul copilului este mai solicitat, cum ar fi in lunile reci ale anului. Automat consumul de fructe si de legume se reduce, iar trecerea de la cald la frig isi pune amprenta asurpa sistemului imunitar al copilului. Acesta va fi mai predispus la gripa si la raceli, care apar usor pe un fond imunitar slabit. Pe baza recomandarilor medicului pediatru, trebuie sa administram copilului suplimente alimentare care sa sprijine sistmul imunitar la perioada de tranzitie dintre cele doua anotimpuri.

O igiena corecta

Mediul in care traieste copilul cat si igiena persoanala si cea a persoanelor cu care intra in contact sunt importante pentru sanatatea copilului. De cele mai multe ori, parintii exagereaza si igienizeaza peste masura obiectele sau zonele cu care micutul ia contact. Nu trebuie sa uitam insa, ca dezvoltarea propriilor anticorpi este tocmai rezultatul luptei sistemului imunitar cu agentii patogeni. Trebuie sa lasam copiii sa descopere mediul inconjurator, si in acelasi timp sa ii asiguram o igiena corecta.

Odihna si activitatea fizica

In timpul somnului, organismul trece printr-un proces de reparatie, de aceea un copil trebuie sa doarma minim 10 ore pe zi. Dsigur ca activitatea fizica in aer liber isi aduce si ea aportul la pastrarea vitalitatii oraginsmului. Nu trebuie sa ne sperie o simpla adiere de vant si sa izolam copilul in casa. Efectele iesirilor in aer liber se resimt pe loc: copilul va avea o pofta mai mare de mancare si somul va fi mai odihnitor.

Copiii sanatosi sunt fericiti, iar o stare de sanatate optima nu poate fi atinsa decat prin functionarea optima a sistmului imunitar. Noi suntem responsabili in a le asigura o dieta echilibrata si corecta completata cu suplimentele alimentare potrivite, pe fondul unei odihne de calitate.

 

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/ce-rol-joaca-suplimentele-alimentare-la-intarirea-sistemului-imunitar-al-copilului