Copiii cu autism au parte de terapia 3C la Centrul Pas cu Pas

BUCURESTI - 20 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Nu este deloc usor sa fii parintele unui copil ce este diagnosticat cu autism. Autismul nu se vindeca printr-un tratament anume, ci este nevoie de o perioada cat mai mare de terapie de specialitate, ce se face in centre de profil. Unul dintre acestea este si Centrul Pas cu Pas din Suceava.

.

.

In ziua de azi auzim in jurul nostru tot mai multe cazuri de copii cu autism. Si nu e de mirare, pentru ca studiile ne arata faptul ca 1 din 59 de copii este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist.

Centrul Pas cu Pas - cu un pas inaintea autismului

Cu cat este mai repede diagnosticat un copil ce are aceasta tulburare, cu atat mai repede va incepe si terapiile specifice. Cei ce locuiesc in Suceava sau in localitatile apropiate au acum posibilitatea de a beneficia de ajutorul echipei de specialisti de la Centrul Pas cu Pas.

Vorbim de o echipa alcatuita din psihologi, logopezi, psihopedagogi si kinetoterapeuti ce au pregatirea si experienta necesara pe aceasta nisa si care, prin profesionalismul, dedicarea, empatia si dragostea fata de copii, ii ajuta sa obtina rezultatele urmarite: recuperare si integrare sociala.

In cadrul Centrului, copiii cu autism au parte de mai multe tipuri de terapii: terapia individuala ABA, terapia de grup, terapia 3C, logopedie, kinetoterapie si masaj. Este necesar fiecare tip de terapie.

Terapia 3C - de un real ajutor

Dupa cum mentionam anterior, copiii au parte de terapie 3C in Suceava in cadrul Centrului Pas cu Pas. Acest tip de terapie combina 3 elemente de baza pentru recuperare: constientizare, coordonare si concentrare.

Copiii invata sa fie constienti de propriul corp si de miscarile pe care le pot face. Invata de asemenea cum sa isi coordoneze fiecare miscare. De asemenea, specialistii lucreaza cu puterea de concentrare a fiecarui copil.

Pentru ca nu toti copiii au exact acelasi comportament si limbaj, echipa de la Centrul Pas cu Pas se adapteaza, personalizand exercitiile in functie de fiecare copil in parte.

Mai multe detalii pot afla cei interesati contactand echipa Centrului.

Site: https:// centrulpascupas.ro /

Sediu: Suceava, Strada Marasesti, Nr. 18, Et. 4, Camera 8

Telefon: 0721 861 125

E-mail: contact@centrulpascupas.ro