Crilovic, producator de textile bisericesti si vesminte pentru reprezentantii bisericii ortodoxe

BUCURESTI - 9 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Crilovic , producator de textile bisericesti, vesminte si acoperaminte printre altele, si-a asumat o misiune cu greutate. Este vorba de maiestria de a croi, coase, broda si executa in cele mai mici detalii textile de decor pentru biserica, articole de imbracaminte de asemenea. Toate acestea se supun unor rigori si dogme bisericesti, stabilite prin Sinod si de la care nu se accepta abateri.

Vesminte Crilovic

Vesminte Crilovic

Cu o experienta vasta in domeniu, Crilovic a devenit unul dintre producatorii de renume. Ateliere de acest gen sunt rare si cu radacini in traditia croielii unor vesminte speciale. Putini stiu ca cei care au aceasta misiune trebuie sa fie cunoscatori foarte buni ai domeniului si apropiati de biserica crestina. Comenzi speciale pentru vesmintele pentru oseminte, pentru moastele sfintilor respecta reguli stricte ce implica post si rugaciune de asemenea.

Vesminte preotesti realizate de Crilovic

Unul din domeniile de specialitate ale producatorului autohton Crilovic este legat de vesminte preotesti traditionale. Acestea pot fi tesute sau brodate, realizate din materiale mai subtiri sau mai groase incat sa se potriveasca a fi purtate in anumite sezoane. Nu este de omis faptul ca seturile sunt complete si implica un numar mare de piese astfel ca suprapunerile nu trebuie sa fie un disconfort termic.

In mod special felonul si patrafirul sunt cele doua elemente ce reprezinta un amplu model, insa nici celelalte piese nu sunt lipsite de elemente brodate, simboluri anume. Varietatea de culori si modele permite ca cei interesati sa faca achizitii originale. Exista desigur si un substrat simbolic corelat intre culori si semnificatia unor sarbatori. Astfel, reprezentatii bisericii, fetele bisericesti dupa cum li se mai spune, pot alege in functie de preferinte cromatice sau in functie de relevanta intr-un anume context religios.

Mai mult decat atat, aceste piese sunt ornate bogat, cu broderie complexa si reprezinta si icoana unor sfinti pe spatele felonului. Sunt si elemente ce nu lipsesc in niciun caz, de la franjuri la semnul crucii si auriul.

Vesmintele create de Crilovic sunt destinate mai multor ranguri, de la cele pentru preoti la vesminte arhieresti sau diaconesti. Acestea sunt la set si vin la pachet cu tot ce trebuie pentru a intra in altar si a sluji. Se stie foarte bine ca o regula stricta este de a sluji numai daca sunt purtate hainele specifice.

Alte textile create de Crilovic

Aceeasi sursa ofera si variante de acoperaminte pentru biserica sau alte diverse textile cu rol decorativ in lacasele sfinte. De la pernute la steaguri, prapuri, de la acoperaminte pentru sfintele vase la cel pentru masa din altar, Crilovic poate realiza toate cele necesare in acest domeniu. Unele sunt utile la slujbele saptamanale, altele sunt necesare numai la marile sarbatori de peste an sau la anumite procesiuni. Chiar daca sunt mai rar utilizate, acestea trebuie sa existe in biserica.

Comenzile plasate la Crilovic sunt personalizate, astfel ca de la un model anume, un set de textile, pot fi alese dimensiunile preferate sau modelele dorite. Catalogul de produse este usor de accesat, in cadrul paginii oficiale, vesmintebisericesti.ro.