Cum alegem anvelopele potrivite pentru bicicleta – sfaturi de la experti

BUCURESTI - 24 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Daca va incadrati in categoria celor interesati de ciclism, cu siguranta va fi nevoie sa alegeti de fiecare data cele mai bune componente, pentru experiente cat mai placute si siguranta deplina. Alegerea anvelopelor potrivite este o misiune importanta, astfel ca este nevoie si de cunoasterea unor caracteristici pentru a selecta inspirat produsele potrivite propriilor preferinte.

In vederea unei alegeri bine informate, specialistii piese-accesorii-biciclete.ro ofera cateva detalii despre tipurile de anvelope disponibile pe piata. Astfel, pasionatii de ciclism si chiar si cei care abia incep sa cocheteze cu acest tip de activitate vor sti exact care sunt criteriile dupa care trebuie sa se ghideze in momentul in care aleg anvelopele.

Materialele din care sunt realizate anvelopele

Aceste materiale sunt din ce in ce mai avansate, tocmai pentru ca gama de anvelope bicicleta sa multumeasca orice exigente. Majoritatea modelelor disponibile pe piata au invelisuri multiple, cu proprietati diverse.

Spre exemplu, anvelopele cu compozitie din kevlar prezinta durabilitate sporita si o rezistenta aparte la penele de cauciuc. In functie de preferinte, pot fi alese si compozitii precum compozit, nylon sau altele.

Grosimea materialelor este de asemenea destul de importanta. Aceasta va determina durata de viata a anvelopelor. Spre exemplu in cazul bicicletelor destinate competitiilor si concursurilor este nevoie de anvelope cat mai subtiri si mai usoare, dar care sa imbunatateasca aderenta si franarea. Asemenea anvelope se uzeaza insa mai repede, ceea ce inseamna ca si durata lor de viata va fi una mai redusa.

Tipul crampoanelor

In cazul acestora este necesara o atentie deosebita, intrucat pot sa ofere numeroase beneficii utilizatorului in timpul pedalatului, chiar si pe termen lung. De asemenea, prezinta importanta si conditiile in care sunt acele anvelope bicicleta, intrucat prezenta crampoanelor poate sa ofere un plus de protectie.

In functie de tipul de teren pe care va rula bicicleta se va alege si tipul crampoanelor pentru anvelope. Astfel, cele cu crampoane laterale mai putin pronuntate pe margini se comporta excelent in viraje si au o rezistenta sporita la rulare, fiind ideale pentru teren uscat. Daca este vorba despre conditii de umezeala, noroi sau terenuri accidentate din zone montane, devin ideale anvelopele ce au crampoane inalte, cu spatii mari intre ele.

Tipul anvelopelor

Uneori apare o dilema referitoare la alegerea anvelopelor: sunt mai indicate cele cu camera sau cele tubeless? Tot specialistii de la piese-accesorii-biciclete.ro ofera lamuriri intr-o asemenea situatie.

Anvelopele cu camera garanteaza utilizatorului usurinta la reparatiile si intretinerea anvelopelor. O pana poate fi mult mai usor de remediat daca anvelopa este din categoria celor cu camera, spre deosebire de anvelopele tubeless. Si acestea din urma au insa cateva avantaje: prezinta un risc mai redus de pana, sunt caracterizate de calitate si sporesc prin aceste elemente siguranta in timpul pedalatului.

Desigur, acestea nu sunt singurele criterii dupa care pot fi alese anvelopele pentru bicicleta. Dimensiunile trebuie sa fie de asemenea cele potrivite, respectiv marimea si grosimea anvelopelor, iar acestea vor trebui sa tina cont si de modul in care va fi utilizat bicicleta, tipul suprafetei pe care va rula cel mai frecvent si numeroase alte detalii. Pentru mai multe informatii, specialistii piese-accesorii-biciclete.ro stau la dispozitia celor interesati.