Cum alegi cantarul electronic potrivit pentru afacerea ta – sfaturi de la expertii Balante.ro

BUCURESTI - 6 februarie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Cantarele de diverse tipuri sunt utilizate in prezent atat in mediul de business, cat si in sectorul rezidential. Primele atestari ce dovedesc utilizarea cantarelor dateaza inca din Antichitate. Evolutia si-a spus insa cuvantul si in zilele noastre cantarele includ tehnologii care faciliteaza considerabil masurarea diverselor cantitati si efectuarea de operatiuni complexe.

balante.ro

balante.ro

Intrucat aria de utilizare a cantarelor si balantelor electronice este foarte vasta, se impune si o atentie deosebita in momentul in care se doreste achizitionarea unor asemenea echipamente pentru un business de orice tip. In acest sens vin si recomandarile urmatoare, oferite de expertii din spatele site-ului Balante.ro .

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un cantar electronic

Pentru a te asigura ca faci cea mai potrivita alegere, inainte de a incepe sa cercetezi gama de cantare electronice va trebui sa stii exact scopul in care va fi utilizat respectivul echipament. Conteaza astfel specificul business-ului, cumulat cu necesitatea de a cantari sarcini de gabarit mare sau foarte redus, precizia de care trebuie sa dea dovada echipamentul si numerosi parametri tehnici.

In cazul in care multitudinea de detalii si optiuni disponibile fac ca decizia sa fie una foarte dificila, este indicata solicitarea parerii unui expert in domeniu. Chiar reprezentantii Balante.ro pot fi de un real ajutor in acest sens, venind cu recomandari utile pentru selectia cantarului electronic potrivit cu specificul activitatii.

Fiecare business este diferit si necesita servicii, produse si echipamente personalizate. Din acest motiv, producatorii de cantare electronice iau in calcul multiple aspecte si tin cont de numerosi factori in realizarea acestor produse.

Pentru inceput, oricine ar trebui sa stie ca exista 4 clase de precizie in care se incadreaza cantarele si balantele electronice. In functie de necesitati, de maniera in care va fi utilizat cantarul, va fi aleasa si clasa de precizie optima.

Clasa I sau clasa speciala ofera un nivel inalt de precizie pentru absolut orice masuratoare.

Clasa II sau clasa inalta garanteaza de asemenea masuratori corecte, in special la scala industriala de inalta precizie.

Clasa III – sau cea medie – se refera in fapt la cantarele si balantele utilizate la nivel comercial.

Clasa IV, sau cea simpla, este reprezentata de cantarele si balantele folosite la nivel rezidential, cele de utilizare cotidiana.

Dincolo de aceste clase de precizie, trebuie acordata si o atentie deosebita tipului de cantar ales, mai exact asupra functiilor si protectiilor de care dispune. Este binecunoscut faptul ca a cantari unele substante implica inexistenta oricaror factori externi ce ar putea influenta rezultatele obtinute. In plus, functiile de memorare a rezultatelor, rezolutia mai inalta sau mai scazuta, cat si alti parametri conteaza de asemenea foarte mult pentru a alege corect cantarul potrivit.

Factorii externi precum temperatura, vibratiile, umiditatea aerului si chiar si gradul de perisabilitate al produselor cantarite sunt detaliile ce trebuie avute in vedere pentru a selecta produsul ideal. Recomandarile persoanelor avizate sunt cele mai indicate, in cazul in care parametrii si caracteristicile tehnice sunt coplesitoare. In acest sens reprezentantii balante.ro stau la dispozitia tuturor clientilor cu solutiile potrivite, produse de top si consultanta de specialitate.