Cum infiintezi o societate si la cine poti apela pentru ajutor profesional?

BUCURESTI - 7 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail


Atunci cand visezi sa ai propria ta afacere, ai impresia ca efortul depus in vederea realizarii acestui vis este unul modic. Totusi, procesul de infiintare a unei firme necesita o deosebita implicatie din partea ta, acesta debutand mereu cu intocmirea unui plan de afaceri. Demersul poate fi anevoios, insa daca planul de afaceri este realizat ca la carte, odata finalizat si pus in aplicare va oferi rezultatele scontate, fara doar si poate.

sfaturilegale.ro

sfaturilegale.ro

Pasii de urmat in vederea infiintarii unui SRL

• Alegerea obictului de activitate – orice societate are un obiect principal de activitate, pe langa cele secundare. Este important ca in aceasta etapa sa alegi cat mai multe obiecte de activitate, pentru a fi scutit ulterior sa revii pentru a adauga si alte obiecte secundare.

• Alegerea numelui firmei – gandeste-te la cel putin 3 variante de nume, intrucat inregistrarea se face la nivel national si exista riscul ca unele dintre optiunile tale sa fie indentice cu nume deja inregistrate. De asemenea, numele companiei se rezerva la Oficiul Registrului Comertului.

• Alegerea sediului social – in vederea stabilirii acestuia este necesara intocmirea unui contract de inchiriere sau a unui contract de comodat intre firma si proprietar. Aceasta etapa se complica atunci cand sediul social este un apartament de bloc, intrucat vor fi necesare aprobarile vecinilor si ale Presedintelui Asociatiei de Proprietari.

• Actul Constitutiv – include o serie complexa de informatii ce vizeaza domeniul de activitate, scopul companiei, numarul de asociati, datele de identificare ale Administratorului, denumirea companiei, sediul social, punctele de lucru, date referitoare la capital. Pentru a bifa cu succes pregatirea Actului Consitutiv poti apela la serviciile unei firme de consultanta, cu experienta in infiintare societate.

• Depunerea capitalului social – la banca unde urmeaza sa se deschida contul curent se va depune si capitalul social al firmei. In portofoliul de infiintare a companiei va fi depusa si dovada depunerii capitalului.

• Procurarea documentelor necesare pentru depunerea dosarului la Registrul Comertului – in dosarul de inregistrare a societatii la Registrul Comerului vor fi incluse Actul Constitutiv, specimene de semnatura, declaratii pe propria raspundere, copii ale actelor de identitate ale administratorilor, respectiv asociatului sau asociatilor, dupa caz.

• Dupa ce procedura de inregistrare a SRL-ului a luat sfarsit, vei ridica de la Registru urmatoarele acte: Certificatul de inregistrare, Hotararea Tribunalului Judecatoresc de pe langa Oficiul National al Registrului Comertului si Certificatul Constatator.

Solutia simpla si la indemana pentru a infiinta o firma in Romania – firmele de consultanta

In vederea infiintarii unei firme, pentru a te scuti de alergatul pe la ghisee, completatul a tot felul de documente si grija de a fi in legalitate, poti apela la consultanti specializati in astfel de servicii. Un astfel de exemplu este echipa Sfaturilegale.ro care ofera consiliere in ceea ce priveste nu doar infiintarea unei societati, ci si incetarea unei firme, infiintarea/incetarea unui ONG.

De asemenea, poti avea in vedere serviciile de consiliere pentru situatii diverse, ce pot surveni dupa infiintarea firmei. Astfel, specialistii ofera consultanta de specialitate in situatii din cele mai diverse precum litigii, consilieri sau medieri si vin cu solutiile potrivite. In plus, lasi in seama lor modificarile ce apar la nivel legal, pentru a te putea focusa pe cresterea productivitatii firmei. Pentru mai multe detalii acceseaza pagina sfaturilegale.ro.