Cum sa alegi aparatura de laborator? Sfaturi oferite de precisa.ro

BUCURESTI - 3 aprilie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Stiinta, alaturi de tehnologie, a schimbat radicat felul in care traim in prezent si are un mare rol pentru dezvoltarea ce a avut loc in ultima perioada de timp. Cu toate acestea, progresul cunoscut s-a bazat pe numeroase cercetari si studii minutioase, realizate in laboratoare performante.

http://www.precisa.ro/

http://www.precisa.ro/

Orice persoana care lucreaza intr-un laborator intelege cat este de importanta aparatura si instrumentarul folosit, pentru a putea sa obtina cele mai bune si mai relevante rezultate. Indiferent de sectorul tehnologic, laboratoarele au o importanta deosebita atat pentru medicina, farmacie, industria alimentara sau agricultura, cat si pentru constructii sau nanotehnologie.

Asadar, alegerea aparaturii de laborator trebuie sa se faca cu o atentie deosebita si sa se tina cont de foarte multe aspecte, ce vor fi prezentate in continuare in urma sfaturilor oferite de specialistii din echipa precisa.ro .

 

Pentru ce este destinat laboratorul?

Primul aspect de care trebuie sa se tina cont atunci cand se alege aparatura de laborator este cel referitor la modul de folosire al laboratorului, domeniul de activitate si, implicit, cadrul cercetarilor, respectiv obiectivele ce se urmaresc a fi atinse.

Ca de exemplu, un laborator de microbiologie nu va avea aceeasi aparatura care exista intr-un laborator de mecanica. De asemenea, un laborator de microbiologie poate avea mai multe scopuri, fiind mai mult decat necesar pentru a analiza mediul inconjurator, diferitele conditii de viata a microorganismelor, cercetari avansate in medicina si biologie sau analiza calitativa a factorului biotic, cum este in cazul unor agentii de protectie a mediului inconjurator.

 

Dotarea unui laborator de microbiologie

Din randul laboratoarelor, cele de microbiologie sunt foarte probabil si cele mai intalnite. Indiferent ca vorbim despre un laborator de analize medicale, de analiza a probelor din mediul inconjurator sau a unuia din domeniul alimentar, sunt anumite aparaturi ce nu trebuie sa lipseasca din cadrul acestora.

Haideti sa vedem despre ce este vorba:

Microscoape, pipete si accesorii, medii de cultura, congelatoare de laborator, bioindicatori, aparatura de masura si control, lampi bactericide, pahare, eprubete, spatule si multe altele, alaturi de autoclave, centrifuge sau reactivi.

Toate aceste aparate, ustensile si instrumente pot fi achizitionate de pe site-ul precisa.ro, exemplele enumerate fiind doar o mica parte din gama variata de produse disponibile. Cei care isi doresc sa afle mai multe detalii despre dotarile necesare unui laborator o pot face folosind urmatoarele date de contact:

office@precisa.ro

www.precisa.ro