Cum trebuie hraniti porumbeii voiajori - importanta vitaminelor pentru a forma noi campioni

BUCURESTI - 12 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Cresterea porumbeilor voiajori este un hobby ce implica respectarea anumitor cerinte. Pentru ca porumbeii sa fie campioni, grija fata de acestia trebuie sa fie pe primul plan. O prima problema este cea a spatiului. Cu alte cuvinte, totul incepe cu prima caramida pusa la construirea adapostului.

Produsecolumbofile.ro

Produsecolumbofile.ro

Fiecare pereche de porumbei are nevoie de 1 mc din spatiul adapostului. Acest lucru este valabil in special pentru cuplurile adulte de porumbei. Este recomandat ca baza caminului pentru porumbei sa fie dotata cu o portiune de gratare.

Majoritatea celor care aleg sa creasca porumbei folosesc gratare de plastic pentru ca sunt mai usor de curatat si nu se deterioreaza in timp din cauza spalarilor frecvente. Pentru rezultatele optime din concursuri, alimentatia reprezinta un factor esential.

Cu ce trebuie hraniti porumbeii?

In general, porumbeii prefera cerealele. Este necesar totusi ca alimentele sa fie diversificate. Indicat este sa se introduca in alimentatie cereale, boabe de grau sau de porumb. Se va observa faptul ca ei aleg boabele preferate, iar cele care raman sunt consumate doar cand apare senzatia de foame.

Cerealele preferate se pot oferi in cantitati mai mari inainte de ouat sau pe timpul hranirii puilor. In acest caz este indicat ca adapostul sa fie prevazut cu un separeu. Produsele pentru porumbei este bine sa fie achizitionate dintr-un magazin cu specific. Un punct de reper pentru pasionati se regaseste pe Produsecolumbofile.ro.

Importanta vitaminelor pentru porumbeii voiajori

O parte dintre crescatorii de porumbei introduc in alimentatie verdeturi, salata, morcovul, seminte germinate etc. Pentru un aport optim de vitamine este necesar a se lua in considerare si completarea alimentelor cu suplimente nutritive.

Veteranii columbofili au inteles din timp necesitatea vitaminelor, observand o imbunatatire in starea generala de sanatate a porumbeilor.

De obicei, aceste produse pentru porumbei sunt administrate in apa sau mancare. Cu exceptia vitaminei D, corpul porumbeilor nu este conceput sa isi produca vitamine. Pentru porumbeii voiajori este esentiala suplimentarea alimentatiei cu vitamine, deoarece acestea se transforma in energie.

Vitaminele recomandate sunt calciul, complexul de B-uri, vitamina A si asa mai departe. O recomandare de astfel de suplimente se regaseste pe Produsecolumbofile.ro . Gama complexa de vitamine pentru porumbei de la Radu Duo se poate vizualiza pe pagina principala a site-ului specificat anterior.