De ce este mai avantajoasa externalizarea serviciului de contabilitate?

BUCURESTI - 14 iulie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Daca in trecut, fiecare firma sau societate dispunea de un angajat propriu care sa aiba in vedere realizarea tuturor operatiunilor si activitatilor de natura contabila, observam ca in ultimii ani se practica indeosebi externalizarea acestor servicii, contractandu-se societati specializate in domeniul contabil.

Care sunt principalele motive pentru care o firma ar trebui sa aiba in vedere externalizarea serviciilor de contabilitate si de ce este aceasta optiune mai avantajoasa?

In mod definitoriu, aceasta intrebare se afla pe buzele tuturor managerilor dintr-o firma. Ei bine, pentru a primi un raspuns adecvat si corespunzator, va prezentam in cele ce urmeaza avantajele unei astfel de decizii:

Reducerea costurilor proprii: mai exact, atunci cand apelati la ajutorul unei firme contabilitate din Bucuresti sau din alt oras, veti economisi acele sume pe care le directionati catre impozitele ce sunt datorate bugetului de stat, concediilor sau primelor. De asemenea, o persoana in minus in propria firma implica si reducerea tuturor costurilor legate de crearea si desfasurarea acelui loc de munca (programe contabile, spatiu si mobilierul, etc).

Economisire de timp: atunci cand presiunea verificarii tuturor operatiunilor si activitatilor intreprinse de propriul angajat este eliminata, veti beneficia de mai mult timp pe care sa il puteti redistribui propriei activitati. Astfel, veti dispune de certitudinea ca o societate profesionista de contabilitate are capacitatea necesara pentru a prelua toate aceste indatoriri.

Beneficiati de certitudinea unor servicii contabile profesionale: o companie profesionista ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii contabile specializate va fi pe deplin capabila sa va aduca rezultatul dorit. De asemenea, veti beneficia de linistea ca riscul profesional va fi considerabil redus comparativ cu situatia in care propriul angajat comitea greseli profesionale.

Spre exemplu, dintre numeroasele firme contabilitate din Bucuresti va recomandam sa apelati la contabuc.ro care dispune de peste 20 de ani experienta in domeniul financiar contabil, de certificari nationale si internationale (fiind acreditata de catre cele mai importante organisme din domeniu) precum si de posibilitatea de oferi servicii contabile complete.

Va asigurati continuitatea activitatii contabile in propria intreprindere: de cele mai multe ori un contabil in calitate de angajat propriu al firmei poate impiedica continuitatea activitatii contabile prin absenta sa, perioadele de concediu, demisii si alte astfel de situatii. In cazul in care decideti sa externalizati acest serviciu, toate riscurile cauzate de absenta personalului propriu sunt eliminate cu succes.

Va pastrati libertatea de optiune: ca in cazul oricarei altei colaborari dintre doua sau mai multe firme, in momentul in care nu mai sunteti multumiti de activitatea financiar-contabila a firmei alese in acest sens dispuneti de posibilitatea de a rezilia contractul si de a apela la alta astfel de societate profesionista. In acest sens, veti evita orice neplaceri cauzate de incheierea unui contract individual de munca al anagajatilor proprii.

Cu siguranta toate aceste aspecte de mai sus par sa fie principalele motive pentru care, dupa cum am afirmat anterior, marea majoritate a firmelor se orienteaza spre externalizarea serviciilor financiar-contabile. Daca sunteti in cautarea unei firme de contabilitate din Bucuresti, atunci puteti apela cu încredere la serviciile promovate în cadrul site-ului contabuc.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/de-ce-este-mai-avantajoasa-externalizarea-serviciului-de-contabilitate