De ce sa porti haine traditionale de la Ie Nationala

BUCURESTI - 13 decembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Motivele traditionale romanesti, parte a culturii noastre, raman o sursa importanta de inspiratie pentru designerii autohtoni, dar si cei internationali. Acestia le transforma si le reinterpreteaza, intocmai pentru a le integra in contemporan.

www.ienationala.ro

www.ienationala.ro

Pe masura ce stilul traditional isi gaseste loc in vestimentatia actuala, este necesara gasirea unui echilibru intre cele doua pentru o imagine unitara. A alege sa porti haine traditionale in variante moderne, dar inspirate din folclorul romanesc, dezvaluie numeroase aspecte legate de stilul si personalitatea ta.

Piesa traditionala – elementul central al unei tinute

Cel mai armonios mod prin care ai putea valorifica elementele folclorice si implicit a le prezenta tutoror este sa te orientezi catre o singura piesa cu motive traditionale si transformarea ei intr-un punct central care sa atraga toata atentia. Cu totii stim ca in cele mai multe dintre cazuri, mai putin inseamna mai mult, iar simplitatea este cea care adauga valoare unui outfit.

De asemenea, simplitatea si bunul gust pot fi reflectate cu ajutorul imprimeurilor etnice. Reprezentarile grafice ale costumelor populare sunt discrete, dar totodata irezistibile. Cromatica aleasa impletita cu linia grafica constituie reale exemple de rafinament si maiestrie. Cu alte cuvinte, broderiile populare sunt o parte esentiala din tezaurul artistic romanesc, iar cheia succesului este reprezentata de imaginatia si creativitatea fantezista a celui care faureste motivul respectiv.

Sursele de inspiratie provin din mediul inconjurator cu a sa natura, flora si fauna. Toate acestea creeaza elemente grafice, care ulterior combinate in forme unice capata o stralucire deosebita.

Alternativa contemporana de valorificare a traditiei si a mostenirii culturale este redata de preluarea simbolurilor stramosesti de pe ii si din arhitectura straveche si introducerea lor in componentele unei garderobe moderne. Alaturi de aspectul original pe care il aduc, acestea reusesc chiar sa si ridice accesoriul la nivel de simbol prin semnificatiile elementelor care il compun.

Asortarea si purtarea elementelor de inspiratie folclorica

Naturaletea este secretul oricarei tinute reusite. In momentul in care, piesele pe care le alegi se armonizeaza frumos, ele pot crea laolalta o poveste. Articolele vestimentare de inspiratie traditionala sau motivele lor specifice pot fi aduse in tinute intr-o maniera fireasca, devenind parte importanta din look-ul de zi cu zi.

Nu doar ia este cea care poate purta pecetea motivelor traditionale. Magazinul online Ie Nationala  aduce in atentia publicului feminin o colectie variata de piese vestimentare moderne, precum bluzite, camasi, rochii, costume sau chiar paltoane si jachete care se imbina placut cu imprimeurile folclorice specifice culturii romanesti. Asortate si accesorizate cu stil, acestea sunt foarte trendy si scot din anonimat orice prezenta feminina.

Orice piesa vestimentara, a carei realizare isi are sursa de inspiratie in specificul traditional, va ramane mereu nu doar o incantare a privirii, ci si o modalitate ideala de a spune o poveste unde tu esti personajul principal. Ea poate fi dusa mai departe si chiar impartasita tuturor celor din jur.

Alege sa te orientezi catre un stil autentic care contopeste universul popular cu cel de azi. In acest mod reusesti sa promovezi valorile noastre culturale, dar si sa te distingi de tiparele comune si identice de astazi!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/de-ce-sa-porti-haine-traditionale-de-la-ie-nationala