Eficienta terapiei de cuplu – drumul catre o viata in doi cu adevarat multumitoare, explicat de Daniel Ivan

BUCURESTI - 25 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Institutia casatoriei inca este pusa sub semnul intrebarii si al incertitudinilor de catre multi tineri din zilele noastre. O lectie sigur a fost invatata, aceea ca daca imaturitatea varstei celor doi dintr-un cuplu se multiplica, o decizie de legamant ar putea atarna prea greu. Este necesara o abordare realista si matura pentru a decide sa imparti traiul cu cineva.

Terapie de Cuplu

Terapie de Cuplu

Dincolo de statut, casatorie si implicatiile acesteia, cuplul in sine este cel care uneori are nevoie de ajutor sau de clarificare a unor concepte. Este acel moment cand se aduna frustrari, se sedimenteaza neajunsuri greu de exprimat, cand se da o lupta intre lipsa de coordonare dintre fapte, actiuni si mentalitate. Decizia de a urma terapie de cuplu este una inteleapta in aceste cazuri.

Daniel Ivan , specialist psihoterapeut

Daniel Ivan, psihoterapeut cu experienta, gazduieste in cabinetul sau cupluri in orice stadiu de relatie, cu care realizeaza sedinte de terapie. Scopul este acela de regasire, nu de impacare. Pentru ca uneori solutia nu este impacarea partilor intr-o uniune ce nu se mai doreste, ci intr-o impacare a sinelui, pentru a deslusi de fapt care sunt dorintele, asteptarile.

Se spune ca atunci cand nu avem argumente, apelam la aprobari tacite ale celor din jur, la o confirmare ca ceea ce facem este bine. Puteti face asta si cand vine vorba de a apela la un psihoterapeut. Insa este bine de stiut ca specialistul va fi impartial. O regula deontologica pe care o dezvaluie Daniel Ivan se refera la capacitatea de empatie, de a asculta si de a nu judeca, de a fi aproape de cei care au nevoie de suport moral. Insa un verdict si o abordare personala nu se va adopta.

Confidentialitatea este de asemenea parte din aceasta poveste. Suntem vulnerabili cand vine vorba de relatia de cuplu, cand vine vorba sa punem in balanta propria descriere ca persoane. Asadar nu ar exista acelasi grad de incredere in a urma sesiunile de terapie, daca nu ar exista confortul psihic si increderea ca ce se destainuie in cadrul cabinetului ramane un secret.

Cand este timpul potrivit pentru terapie de cuplu

Din pacate, multi dintre romani nu constientizeaza sanatatea psihica si nevoia de educatie din acest punct de vedere. Sunt obisnuiti mai degraba sa caute rezolvari ale situatiilor conflictuale, de nevoie. Cu alte cuvinte, cand la mijloc sunt interese precum copii sau repercusiuni de tipul divortului si partajului se decide si abordarea unei astfel de metode.

Terapia poate viza orice tip de cuplu, de la cei tineri la cei mai in varsta, de la cei casatoriti la cei intr-o uniune consensuala. Importanta este identificarea situatiei problematice, constientizarea si asumarea ei, pentru a apela ulterior la un specialist.

Asadar, pentru cei interesati sa depaseasca momente critice, pentru cei care isi cauta linistea vietii in doi, pentru cei care indraznesc sa se confrunte cu propriile probleme si nu le ignora, perpetuand nefericirea in doi, Daniel Ivan lanseaza invitatia de a i se trece pragul cabinetului. Pagina sa oficiala, danielivan.ro, detaliaza toate informatiile cu referire la sedintele de terapie.