Furtune hidraulice - din ce sunt alcatuite si cum trebuie alese

BUCURESTI - 11 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Atunci cand vine vorba despre tehnologie si maniera in care aceasta functioneaza, doar expertii in domeniu detin informatiile corecte. Regula aceasta se aplica si in cazul furtunelor hidraulice, utilizate in aplicatii din cele mai diverse. Solutii versatile in special pentru instalatiile hidraulice, aceste furtune transporta fluidul hidraulic de la o piesa la alta, fiind de asemenea foarte flexibile.

tehnovest.pneumatikatlas.com

tehnovest.pneumatikatlas.com

Despre furtune hidraulice si caracteristicile care pot sa ajute la o alegere corespunzatoare ne-au oferit mai multe informatii reprezentantii magazinului online Tehnovest Pneumatikatlas.

In primul rand, trebuie cunoscuta alcatuirea acestor furtune hidraulice. Este vorba despre furtune realizate din trei straturi principale: cel de interior, cel de intarire si cel exterior.

Stratul interior are rolul de a facilita transportul fluidelor si trebuie sa fie de fiecare data compatibil cu caracteristicile acestora. Materialele din care se realizeaza acest strat sunt diverse: cauciuc sintetic, termoplastic sau chiar teflon in unele cazuri.

Stratul median, cel de intarire, este format dintr-o impletitura de fire din sarma sau din materiale textile si are rolul de a sustine structura furtunului. In ceea ce priveste stratul exterior, acesta are rol de protectie, fiind realizat de asa natura incat sa ofere o rezistenta sporita furtunului in conditii de mediu umed, la abraziune sau contact cu diverse substante.

Ce conteaza cand alegi un furtun hidraulic

Dimensiunile furtunului sunt deosebit de importate in acest caz. Pentru o alegere optima, vor trebui masurate atat diametrul interior, cat si cel exterior, dar si lungimea furtunului. Fiecare dintre acestea trebuie sa se potriveasca perfect aplicatiei in care va fi utilizat furtunul, intrucat daca acesta este prea scurt, se contracta sau formeaza cute si durata sa de viata va fi scurtata.

Temperaturile la care poate sa reziste furtunul hidraulic conteaza de asemenea foarte mult. Trebuie sa intre in acest calcul atat temperatura fluidului care va fi transportat, cat si cea a mediului ambient in care va fi utilizat furtunul. Aceste temperaturi sunt deosebit de importante, intrucat daca furtunele sunt folosite fara respectarea indicatiilor cu privire la ele, isi pot pierde din elasticitate si li se poate reduce durata de viata.

Materialele din care sunt realizate furtunele reprezinta o alta caracteristica de avut in vedere la alegerea celor potrivite. Pentru fiecare aplicatie este necesar un furtun care sa prezinte o rezistenta mai ridicata sau mai scazuta la indoire si care sa fie de asemenea compatibil cu fluidul pentru care va asigura transportul. Presiunea la care poate sa reziste furtunul este dictata de asemenea de materialul din care este realizat.

Desi aparent alegerea unui furtun hidraulic este destul de simpla, in realitate selectia furtunului potrivit pentru o aplicatie specifica impune atentie sporita la toate aceste detalii. Numai in acest fel va fi asigurata o functionare optima a sistemului hidraulic in cauza, alaturi de o durata de utilizare extinsa si o rezistenta sporita a furtunului. Cei interesati de o gama variata de produse de acest tip pot sa consulte si catalogul online Tehnovest Pneumatikatlas, unde vor putea gasi solutii potrivite pentru aplicatii din cele mai diverse.