Ghid pentru dotarea bicicletei cu anvelope potrivite

BUCURESTI - 22 decembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Orice bicicleta are nevoie de dotare corespunzatoare in ceea ce priveste anvelopele. Achizitionarea acestora este responsabila cu protejarea investitiei in sine. In plus, prelungeste viata si calitatea bicicletei.

Piese Accesorii Biciclete

Piese Accesorii Biciclete

Tipuri de anvelope

In primul rand, gama de anvelope bicicleta poate fi clasificata in functie de tipul acestora si totodata in functie de tipul de bicicleta si frecventa sa de utilizare, precum si zona unde este rulata.

Anvelopele road sunt utilizate pe asfalt neted. Acestea sunt relativ usoare, avand camera cusuta in interiorul unui invelis. Au de regula 3 tipuri de latimi, de la 23 la 25 si 28 mm, cu profil ingust.

Anvelopele mountain bike sunt destinate suprafetelor accidentate, de tip off road. Se poate observa ca ca dispun de striatii la suprafata lor si au crampoane in relief. Acestea se pot folosi pe toate tipurile de suprafete, desi in principal, sunt pregatite pentru terenuri dificile, deloc netede sau prietenoase cu anvelopele.

Nu in cele din urma, exista si anvelope de tip commuter, destinate celor care folosesc in special drumurile rutiere, destul de frecvent. Acestea se disting prin latime si dimensiuni ceva mai generoase fata de alte tipuri.

Constructia anvelopelor

Clasificarea se face si la capitolul tip de constructie. Aparte de cele clasice, anvelopele pentru biciclete pot fi de tip folding sau tubeless. Se definesc dupa insasi denumirea lor; cele folding se pliaza si sunt mai usoare, multi biciclisti preferandu-le in mod aparte pentru ca rularea lor fina. Cat despre cele de tip tubeless, acestea nu dispun de camera. Scad riscul de a face pana insa nu se pot monta pe janta normala si procesul in sine este unul greu.

Latimea potrivita

Latimea potrivita a anvelopelor ofera nu numai stabilitate ci si aderenta. Orice biciclist stie cat de mult conteaza controlul asupra bicicletei. Recomandarea specialistilor pentru trasee dificile se refera la o latime de 2,4 sau 2,5 inchi. In schimb, pentru trasee pe sosea, o latime de 1,5 pana la 2 inchi este suficienta.

Crampoanele anvelopelor

Crampoanele sunt modelul in relief al anvelopelor. Acestea sunt menite sa ofere aderenta la suprafata. Pentru un traseu urban, de regula, striatiile sunt discrete. Exista mai multe tipuri, ce se adapteaza in functie de conditiile meteo.

Si aici clasificarea este una vasta. Asadar, de la cele slick si semi slick, pana la cele de noroi sau polivalente, anvelopele sunt variate. Unele dintre ele nu sunt recomandate incepatorilor, pentru ca este nevoie de experienta pentru un bun control asupra unei biciclete cu performante crescute.

Dupa ce s-au parcurs toti acei pasi de definire a tipului de anvelopa necesara, alegerea nu poate decat sa vizeze dorinta de calitate si gasirea unui furnizor de incredere. Asadar, cei interesati de aceste aspecte si de varietatea de anvelope, pot accesa si explora optiunile de la piese-accesorii-biciclete.ro . Anvelope de la Duro, Rich Sport, Maxxis si multe altele sunt disponibile si online. De asemenea, tot aici se gaseste si kitul de vulcanizare, o dotare importanta pentru cei care depasesc etapa de amatori in  ale pedalatului.