Glucometrele - de ce sunt atat de importante?

BUCURESTI - 5 februarie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pentru persoanele care sufera de diabet, monitorizarea in permanenta a glicemiei este mai mult decat esentiala, chiar vitala in unele dintre cazuri. Nimanui nu ii place insa sa se duca in permanenta la medic. De cele mai multe ori nici nu exista timpul necesar pentru aceste teste de rutina. O persoana diagnosticata cu aceasta afectiune are dreptul la o viata normala. Asadar, este nevoie sa se caute solutii precise si rapide care sa scurteze timpul petrecut la medic.

www.tehnicomed.ro

www.tehnicomed.ro

In general, persoanele care necesita tratament injectabil cu insulina au nevoie sa isi faca testeze in permanenta cantitatea de glucoza din sange, inainte de fiecare injectie de acest fel, dar si la doua ore dupa mesele principale. Iar daca exista suspiciuni de hipo sau hiperglicemie, din nou este nevoie de efectuarea unor astfel de teste.

Pana si schimbarile din viata personala pot sa modifice nivelul de glucoza din sange. Astfel, schimbarea regimului alimentar, calatoriile, petrecerile (dar mai ales alcoolul de la petreceri), stresul si pana si noile experimente culinare pot sa aiba efecte asupra nivelului de glucoza din sange. Daca nu ar exista solutii practice si moderne, precum utilizarea unui glucometru, persoanele care sufera de diabet ar necesita in permanenta un medic in preajma lor.  In caz contrar, ar fi expusi la multe pericole pentru sanatatea lor.

Simpla achizitie a unui glucometru, precum cele prezentate pe Tehnicomed.ro aduce o reala imbunatatire a stilului de viata. Precise si de calitate superioara, acestea ofera in permanenta informatii cu privire la starea de sanatate a respectivei persoane.

Este nevoie de o cantitate infima de sange, de aproximativ 0,05 ml de sange pentru ca glucometrul sa afiseze valoarea corecta a glicemiei in acel moment. In plus, multe modele prezinta si o memorie de stocare a informatiilor, astfel incat fiecare persoana in parte va putea observa modul de evolutie a indicelui glicemic in timp.

Pentru fiecare astfel de glucometru este nevoie de achizitionarea a catorva teste pentru masurarea glicemiei. Astfel, glucometrul va putea citi si interpreta banda de test, dupa ce va fi introdusa in aparat. Modelul Glucometru Healthy Line SHL G800, de exemplu, ofera rezultate de mare precizie in doar 5 secunde, o adevarata performanta in acest sens. In plus, pentru mai buna monitorizare a acesteia, memoria unui asemenea dispozitiv permite stocarea a aproximativ 300 de valori ale glicemiei, care mai contin printre altele data si ora la care au fost efectuate. Si numai atat, dar exista posibilitatea sa se creeze marcaje speciale, prin care sa se aminteasca daca masuratorile au fost create in conditii speciale, cum ar fi un efort fizic sporit sau dupa masa.

Un asemenea produs vine la pachet cu o garantie extinsa de 5 ani, care ii confirma pe deplin eficienta. Este de un real folos pentru orice persoana care doreste sa isi monitorizeze si sa isi tina sub control glicemia, dar mai ales pentru persoanele care sufera de diabet.  Achizitionarea sa inseamna o sursa de stres in minus si posibilitatea de a avea o viata normala, fara prea mult timp petrecut la medicul de familie, toate cu ajutorul unui mic dispozitiv foarte inteligent.