Hrana minerala, o necesitate in nutritia porumbeilor

BUCURESTI - 13 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Cand vine vorba despre alimentatia porumbeilor, un rol deosebit il indeplinesc vitamineralele, fapt pe care trebuie sa il constientizeze orice columbofil. Alcatuirea ratiei de hrana pentru acestia nu trebuie facuta oricum si va exista un necesar diferit in functie de perioada din an. Intotdeauna trebuie sa se tina cont de principii nutritive, raportate la organismului porumbeilor. Indispensabile vor fi atat mineralele, cat si vitaminele, insa intotdeauna intr-un aport corespunzator.

produsecolumbofile.ro

produsecolumbofile.ro

In intampinarea celor care doresc sa se asigure ca hrana minerala asigurata acestor vietuitoare corespunde cu necesarul lor iese ProduseColumbofile.ro , un eshop ce dispune de produse porumbei si accesorii profesionale.

Atat cresterea, cat si dezvoltarea sunt direct influentate de alimentatie, precum si de conditiile de mediu desigur. Ratia de hrana trebuie sa fie cat mai completa, astfel ca porumbeii sa poata produce energia de care au nevoie pentru zboruri.

Hrana pentru porumbei, pentru o sanatate adecvata

Echilibrul in hrana oferita porumbeilor este cel care dicteaza si starea de sanatate a acestora. Stabilirea ratiei se realizeaza in deplina cunostinta a modului de functionare a acestora. Fiecare sezon vine cu particularitatile sale, precum si scopul in care sunt crescuti porumbeii va influenta alimentatia.

In principiu, hrana lor trebuie sa fie alcatuita, in procente prestabilite, din cereale (ovaz, grau, porumb, orz, secara), leguminoase (mazariche, mazare, linte), oleaginoase (rapita si rapida rosie, capena, floarea soarelui).

In functie de crescatorie, exista produse si mixuri deja intr-un aport suficient din fiecare, spre care cei interesati se pot orienta si in cadrul paginii Produsecolumbofile.ro.

Intotdeauna alegerea va fi raportata la continutul de minerale si vitamine a fiecaruia dintre produsele pentru porumbei de interes. Despre modul de administrare a acestora, ratii zilnice, varsta porumbeilor carora le pot fi administrate, dar si alte astfel de informatii trebuie sa afle fiecare din prospectele produselor.

Ce inseamna ratie echilibrata privind hrana pentru porumbei?

In general, insa exista posibilitatea ca nu in toate cazurile, o ratie echilibrata sa se refere la urmatoarea compozitie a hranei administrate: pana in 50% graunte de cereale si pana in 10% - dupa caz - seminte de oleaginoase. In ce pot consta fiecare dintre acestea pot afla cei interesati analizand un astfel de produs pentru porumbei. Pe produsecolumbofile.ro sunt disponibile alaturi de instructiuni de administrare, la costuri echilibrate.