Importanta unor distribuitoare calitative – componente cu rol esential in functionarea aplicatiilor

BUCURESTI - 12 septembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

O tot mai mare amploare a inceput sa ia domeniul industrial, iar modul in care tehnologia influenteaza buna sa functionare este de luat in considerare. Doar cu ajutorul diverselor automatizari dezvoltarea este una de remarcat. Ritmul alert in care se misca toate in jur impunea astfel de masuri inteligente prin care si aplicatiile diverse sa fie duse la un cu totul alt nivel. De mare importanta in functionarea optima a unei varietati de echipamente si aplicatii sunt distribuitoarele pneumatice, componenta legat de care nu toti sunt informati.

tehnovest.ro

tehnovest.ro

Tehnovest , magazin specializat in solutii variate pentru automatizari eficiente, vine in intampinarea publicului larg, cu o varietate de piese de schimb, ce sunt supuse uzarii frecvente, precum sunt distribuitoarele pneumatice. Alegerea unui model corespunzator, in functie de necesitate, nu este intocmai cea mai usoara misiune. Este esential a bifa o achizitie corespunzatoare, pentru a nu risca defectarea intregii masinarii, aparat, echipament etc.

Rolul distribuitoarelor pneumatice si importanta unei alegeri inspirate

Vis a vis de aceste elemente, rolul pe care il joaca este unul bine stabilit. Au in vedere dirijarea eficienta a energiei pneumatice pe vaste circuite, ce sunt de asemenea prestabilite, in functie de comenzile ce le receptioneaza. In alcatuirea lor intra partea de distributie propriu zisa si partea de comanda. Astfel, distribuitoarele sunt alcatuite din o parte fixa si una mobila, a organului ce realizeaza procesul de distributie.

Pentru a avea siguranta unei alegeri corespunzatoare, specialistii Tehnovest recomanda raportarea la simbolizarea acestora. Este necesar a recunoaste elementul de pe suprafata acestora, un dreptunghi impartit intr-un numar de casute si pozitii cu capacitate de comutare. A se nota si schima, responsabila cu conectarea corespunzatoare a distribuitorului la aplicatie.

De ce este importanta alegerea modelului potrivit de distribuitor?

Principalul rol al distribuitorului pneumatic este sa se asigure ca ofera control asupra comutarii si totodata a directiei de curgere in sisteme. Asigura acesta atat ajungerea aerului comprimat la destinatie, prin camera activa a motorului, cat si evacuarea aerului din camera inactiva.

Piata ofera in acest sens doua modele consacrate si anume modelul 3/2 si modelul 5/2.

Totodata distribuitorul trebuie sa fie ales dupa modul de actionare. Fiecare model in parte difera in acest sens. Un model 3/2 spre exemplu dispune de o actionare manuala, cu buton si revenire cu arc. Se recomanda acest tip de distribuitor acolo unde este necesara actionarea unor cilindri cu un port, de simpla actiune, care prezinta posibilitatea de a fi conectat la alt distribuitor. In fine, explicatii amanuntite in acest sens pot solicita cei interesati in momentul achizitiei unui specialist pentru a avea garantia ca alegerea este cea potrivita.

Ce trebuie stiut despre elementele de actionare este ca pot fi reprezentate de cilindri pneumatici, dar de asemenea poate fi vorba despre electromagneti, motoare electrice sau chiar si rezistente de incalzire. Iata deci ca aceste piese joaca un rol asemanator cu cel al contactoarelor care au rolul de a alimenta motoare electrice.

Odata constientizata alegerea unor distribuitoare corespunzatoare, cei interesati le pot comanda de pe tehnovest.ro la preturi accesibile.