Jucariile si rolul lor in viata copiilor

Bucuresci - 11 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Inca de la venirea pe lume a bebelusului si chiar de dinainte ca acesta sa se nasca, apare nevoia de a-i oferi protectie. Este natural si deosebit. Parintii cauta sa le ofere micutilor o crestere sanatoasa si pentru asta cauta intotdeauna raspunsuri la diversele intrebari pe care le au. Cu siguranta ca un rol important in viata acestora il au jucariile. Acestea au fost concepute si gandite in functie de o serie de factori, ce vizeaza cresterea sanatoasa copiilor, respectiv o dezvoltare optima.

dinoboutique.ro

dinoboutique.ro

DinoBoutique.ro – magazin online dedicat copiilor, iese in intampinarea parintilor cu solutii variate, reprezentand in articole de calitate necesare pentru crestrea, hranirea copiilor, pentru igiena lor, precum si pentru o dezvoltare sanatoasa.

Despre jucarii ar trebui sa stie orice parinte ca acestea sunt o necesitate in viata micutilor. Nu toti le percep insa astfel, iar dovada o reprezinta alegerea lor neinspirata. Acestea trebuie sa fie alese in functie de mai multe criterii, astfel incat copiii nu doar sa se recreeze, dar totodata sa isi favorizeze o crestere corespunzatoare.

Jucariile si cum influenteaza acestea cresterea copiilor

In prezent, jucariile au in spate o intreaga industrie. Acestea reprezinta cu siguranta o provocare permanenta de a proiecta si lansa jucarii care sa se plieze pe nevoile copiilor si totodata pe partea de estetica, ceva care sa atraga, sa vanda.

In calitate de parinte insa, neaparat necesar este sa nu uiti inainte de toate de nevoile copilului. Astfel, fiecare jucarie in parte are un rol in dezvoltarea acestuia. Il invata sa fie receptiv la detalii, sa faca diferenta intre diverse lucruri, sa isi dezvolte capacitatea de a face alegeri, de a lua decizii si asa mai departe.

Spre exemplu, pentru bebelusi sunt mai potrivite plusurile, respectiv cele care vin insotite de tot felul de sunete, ce au scopul de a le capta atentia.

Este foarte important ca in alegerea jucariei, parintii sa tina cont de varsta, dar mai ales ca aceasta sa nu prezinte elemente care pot reprezenta un pericol pentru bebelus. Mai ales cei mici se pot rani cu acestea. Cele care se descompun in piese sunt de evitat in primele luni ale copilului.

De asemenea important in primii ani din viata copilului este ca jucariile pe care le primeste sa nu fie realizate din materiale toxice. Acestia au obiceiul de a duce la gura ceea ce prind, iar chimicalele pe care cele alese neinspirat le pot prezenta le pot cauza grave probleme de sanatate.

De obicei este de preferat a opta pentru acele jucarii in fabricarea carora a fost gandita si o functie educativa, respectiv una pentru stimularea senzoriala si psihica, pentru cea emotionala a copiilor. Trebuie luat in calcul faptul ca fiecare copil se va atasa de jucariile sale si va petrece un anumit timp cu acestea. Il vor ajuta si in alt fel decat sa se recreeze, sa il tina ocupat pe moment? Rolul jucariilor este de a-l ajuta sa se dezvolte, sa ii antreneze simturile.

Asadar, iata ca fiecare parinte ar trebui sa se gandeasca la aceste aspecte inainte de a face o achizitie in acest sens. Cei interesati gasesc pe dinoboutique.ro jucarii pentru categorii de varsta distincte, ideale pentru buna dezvoltare a celor mici.