Laboratoarele de analize medicale - dotarea cu echipamente profesionale si recomandarile Precisa

BUCURESTI - 12 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pentru ca un laborator sa poata fi dat spre functionare trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Este valabil indiferent de tipul acestuia, inclus fiind deci si cel de analize medicale. Acesta, spre exemplu, trebuie sa dispuna de o dotare minima obligatorie, astfel incat conditiile de desfasurare a activitatii sa fie optime si sa prezinte siguranta.

precisa.ro

precisa.ro

Exista desigur o serie de norme si reglementari legale pe care acestea trebuie sa se plieze, deci aparatura de laborator nu poate fi aleasa oricum, la fel cum nici sticlaria specifica, consumabilele sau celelalte instrumente necesare nu pot sa fie achizitionate dintr-o sursa oarecare.

In acest sens, specialistii Precisa.ro - magazin online specializat in aparatura si echipamente de laborator complexe - atrag atentia asupra unor aspecte privind cele ce se impun privind dotarea unui laborator de analize medicale si nu numai a acestui tip.

Dotarea laboratoarelor de analize medicale - aspecte importante

Iata care sunt cateva dintre aspectele ce trebuie cunoscute si aplicate totodata de cei ce detin un astfel de laborator.

In primul rand, este necesar ca dotarea sa se realizeze pe compartimente de activitate. De altfel, poate fi dat in folosinta atunci cand in cadrul acestuia se gaseste minimul obligatoriu privind partea de echipamente. Numai in acest fel poate fi eliberata autorizatia de care laboratorul are necesara pentru a fi pusa in functiune.

Desigur, este necesar ca intr-un termen de 6 luni incepand cu data in care ordinul in cauza a intrat in vigoare, sa se continue completarea dotarii. In acest sens, cei interesati pot avea in vedere portofoliul complex de aparatura de laborator de la Precisa.ro.

Recomandarea privind solutiile pe care le propune acest furnizor este sustinuta atat de clientii multumiti pe care i-a avut in decursul anilor de activitate pe piata de profil, cat si de profesionalismul cu care opereaza.

Solutiile cu care intampina publicul se pliaza intocmai cu cerintele si normele legale. Atat aparatura speciala, cat si reactivii ce se folosesc in cadrul unei astfel de unitati specializate trebuie sa fie omologati, dar si inregistrati potrivit cu legislatia in vigoare - ca fiind dispozitive medicale.

Precisa.ro s-a asigurat ca nu furnizeaza decat articole care sunt in raport cu prevederile legale care vizeaza stabilirea conditiilor privind introducerea pe piata, precum si punerea in functiune a acestora. Referitor la receptia unor astfel de echipamente, aceasta trebuie realizata numai in prezenta unui reprezentant al laboratorului.

Tot raportat la legislatia in vigoare se vor realiza si operatiuni precum verificarea metrologica a echipamentelor, alaturi de etalonarea acestora. Sunt etape ce se impun si care trebuie efectuate intocmai cu legile.

Este obligatoriu ca fiecare laborator, fie acesta de analize medicale sau de orice alta natura, sa aiba incheiat contract cu un service  care sa asigure intretinerea si efectuarea reparatiilor asupra aparaturii medicale. De asemenea, se impune furnizorului de echipamente sa asigure verificarea lor periodica, avand in vizor un plan prestabilit. Toate acestea se vor consemna in fisele echipamentelor din dotare. Precisa este un reper atat pentru ca asigura toate cele impuse de lege, in calitate de furnizor, dar si pentru serviciile de service disponibile. Acestea sunt asigurate celor ce realizeaza achizitii din portofoliul sau, putand fi solicitate contra cost si dupa ce ies din garantie.

Sunt aspecte important de avut in vedere, pe care se pune un accent deosebit cand vine vorba despre dotarea si functionarea laboratoarelor de orice tip. Precisa.ro sta la dispozitia celor interesati atat cu solutii profesionale, dar si cu alte servicii suplimentare si informatii utile.

Taguri: precisa.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/laboratoarele-de-analize-medicale-dotarea-cu-echipamente-profesionale-si-recomandarile-precisa