Ministrul Muncii a dat ordin catre Casele de Pensii pentru calcularea pensiilor celor din strainatate

BUCURESTI - 3 iunie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Urmare a conditiilor neprielnice din tara noastra, multi romani trec de ani buni granitele altor tari, preferand sa lucreze pentru straini. Acest lucru este cauzat in mare parte de salariile mici din Romania, salarii care se mentin de la an la an, indiferent de volumul de munca.

Botosaneanul.ro

Botosaneanul.ro

Majoritatea celor ce aleg sa lucreze in afara tarii o fac pentru a avea posibilitatea de a-si cumpara o casa, de a-si deschide o afacere sau, in cel mai rau caz, pentru a achita datorii acumulate de-a lungul timpului.

Dintr-un salariu mediu ce se castiga in Romania, nu se pot face economii. Asadar, varianta mai la indemana preferata de romani este strainatatea.

Dupa cum am amintit mai sus, foarte multi romani lucreaza de ani buni in afara tarii. Dintre acestia, sunt multi care deja au iesit la pensie pe meleagurile unor alte tari. Pana acum, acestia aveau de asteptat multi ani pana sa afle la ce retributii au dreptul. Facem aici referire la calcularea pensiilor ce li se cuvin de drept.

 

Vesti bune pentru romanii ce au iesit la pensie in strainatate

In acest sens, Ministrul Muncii - Violeta Alexandru - a anuntat faptul ca cei ce au iesit la pensie in strainatate nu vor mai avea de asteptat atat de multi ani pana sa li se recalculeze pensia.

Aceasta este o veste buna atat pentru botosaneni, cat si pentru toti romanii plecati in strainatate.

Ministrul Muncii a anuntat faptul ca de doua luni a dat ordin catre Casele de Pensii din tara pentru a se recalcula pensiile si pentru a se recupera intarzierile ce mai pot fi recuperate. Acesta a mai precizat faptul ca va relua discutiile in acest sens cu autoritatile din Italia, Spania si nu numai, dupa ce va trece pandemia cu care se confrunta inca. In tot acest demers este nevoie de implicare atat din partea Romaniei, cat si a autoritatilor din tarile in care se afla cei iesiti deja la pensie.

Pentru a citi mai multe despre acest subiect, cei interesati sunt invitati sa acceseze site-ul oficial botosaneanul.ro.

Pe acest site se regasesc atat stiri Botosani, cat si stiri de la nivel national si chiar international.