Motive pentru care sa alegi o firma de contabilitate

BUCURESTI - 9 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Serviciile de contabilitate devin indispensabile atunci cand vine vorba de sectorul afacerilor, indiferent ca este vorba despre o firma de mici proportii sau una cu capital urias. Daca de elaborarea unor strategii pentru a obtine bani se ocupa managerul sau administratorul companiei, gestionarea fondurilor se realizeaza de catre un contabil.

simconta.ro

simconta.ro

In cazul in care ai decis sa externalizezi serviciile de contabilitate, iata numai cateva dintre avantajele de care vei beneficia.

Costuri mai mici

O firma de contabilitate precum Simconta.ro presetaza servicii complete de contabilitate, iar costurile pot ajunge chiar la jumatatea celor generate de un angajat propriu care te obliga la plata impozitelor ce ar trebui achitate conform contractului de munca. De asemenea, se evita costurile privitoare la locul de munca al contabililor precum amenajarea spatiului necesar, echipamente birotica, mobilier, etc.

Asumarea riscurilor in baza raspunderii contractuale

Atunci cand colaborezi cu o firma de contabilitate aceasta va raspunde in fata legii in eventualitatea unor daune legate de serviciile de contabilitate. In schimb, in calitate de angajator iti asumi raspunderea si suporti sanctiunea in cazul nerespectarii de catre contabilul angajat a unei legi ce vizeaza evidenta contabila.

Reprezentarea in fata organelor de control

Specialistii unei firme de contabilitate te vor reprezenta si asista in fata organelor de control si sunt responsabili cu privire la corectitudinea situatiilor de evidenta contabila. In plus, competenta si experienta acestora iti ofera incredere si un plus de siguranta in cazul unor abuzuri are controalelor fiscale.

Astfel, vei beneficia de mai mult timp pentru a te focusa pe dezvoltarea afacerii si vei plasa unei astfel de firme servicii de: contabilitate, resurse umane, fiscalitate, juridice, infiintare societate comerciala, infiintari si inchideri puncte de lucru, lichidare, dizolvare, radiere, suspendare, reactivare societati, cesiuni, schimbare sediu social, completare obiect de activitate, etc.

Informare si consultanta la timp

Angajatii unei firme de contabilitate isi actualizeaza in permanenta informatiile cu ultimele modificari ale legii referitoare la activitatea de contabilitate. Nu vei avea la dispozitie o singura persoana, ci o intreaga echipa de experti contabili cu experienta in acest domeniu. Astfel, acestia te ajuta sa intelegi problemele cu care te confrunti si iti vor propune solutii optime pentru rezolvarea acestora. Este de dorit sa previi o greseala decat sa incerci sa o corectezi dupa ce s-a produs, tocmai din acest motiv devine absolut necesar sa colaborezi cu o firma de contabilitate profesionala.

Posibilitatea de a-ti desfasura activitatea in conditii normale

O firma de contabilitate nu este conditionata de prezenta sau absenta unui angajat. Tot timpul va exista cineva care sa il poate substitui pe acesta cand lipseste si sa iti ofere raspunsuri la intrebari in timp util, astfel ca nu te va afecta in vreun fel absenta angajatului de la serviciul de contabilitate. Se elimina cauzele care pot tulbura bunul mers al afacerii ce ar putea avea de suferit in lipsa contabilului angajat din varii motive, cum ar fi cele legate de concediu medical, de odihna, maternal, etc.

In cadrul unei firme de contabilitate tot timpul vor exista persoane cu pregatire profesionala corespunzatoare, experienta si capabile sa se ocupe de nevoile firmei tale, pe partea de contabilitate. Altfel, este posibil sa pui la indoiala siguranta calitatii serviciilor contabile prestate de propriul angajat.

Asa se pot elimina riscurile unui act nedepus la timp si timpul de asteptare pana la aflarea informatiilor necesare pentru luarea unor decizii importante cand se ivesc noi oportunitati. Angajatul propriu nu se confrunta in activitatea sa cu situatii si fenomene cu caracter economic, asa cum se intampla in cazul unei firme de contabilitate.

Simconta.ro pune la dispozitie servicii de contabilitate dintre cele mai complexe. Cei interesati pot studia lista cu preturile aferente pe pagina oficiala.

 

 

 

Taguri: simconta.ro