Nemultumirea si consecintele ei - beneficiile psihoterapiei

BUCURESTI - 8 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Multi dintre cei care apeleaza astazi la serviciile de psihoterapie ajung sa constientizeze ca nemultumirea este cauza principala a problemelor cu care se confrunta. Este o stare care poate avea avantaje cand exista intr-o anumita masura. Cum tot ce e in exces strica insa, si nemultumirea poate atrage dupa sine consecinte negative.

psihart.ro

psihart.ro

In intampinarea celor care doresc sa redobandeasca starea de liniste si impacare parca demult uitata vin specialistii Centrului Psihologic Psihart cu servicii profesionale de psihoterapie. Acestea decurg intr-un mod placut, relaxant, avand menirea de a constientiza diverse aspecte ale vietii si, mai mult decat atat, de a identifica solutii privind imbunatatirea unor situatii si in principiu a calitatii vietii.

Oricine stie ca problemele nesolutionate si amanate pot rezulta mai tarziu in consecinte ireparabile, pot atrage dupa ele tot felul de situatii tot mai dificil de depasit. De nedorit deci, astfel ca ideal este a beneficia de ajutor specializat inainte sa apara urmarile unei stari indelungate de nemultumire, spre exemplu.

Ce consecinte poate genera nemultumirea?

Oamenii au in general tendinta de a fi nemultumiti, chiar daca deseori este vorba despre lucruri minore, nesemnificative. In conditiile in care nemultumirea vizeaza situatia financiara, spre exemplu, sau relatia de familie, ambitia de a evolua pe aceste planuri este una de incurajat.

Lucrurile se prezinta altfel cand nemultumirea este de alta natura.  Atunci cand starea interioara generala este una definita de nemultumire, comunicarea cu o persoana specializata in psihoterapie poate fi masura necesara de a iesi din aceasta inlatuire, pentru ca pana la urma o astfel de gandire nu este de incurajat.

Este o provocare si pentru psihoterapeut o astfel de situatie. Acesta trebuie sa se asigure, inainte de toate, ca scopul pentru care persoana in cauza urmeaza sesiunile este de terapie. Ca exemplu poate fi dat cazul copiilor carora li se impune de catre parinti sa participe la sedinte.

Nemultumirea in cazul adultilor poate aparea, de exemplu, atunci cand cel in cauza nu isi intelege de fapt rolul in familie. Fiecare membru are anumite responsabilitati pe care trebuie sa le constientizeze. Nu putine sunt cazurile in care acestea sunt privite mai degraba ca o povara, de unde apare si nemultumirea.

Acest sentiment - de cele mai multe ori problematic - poate aparea si ca urmare a unui esec pe plan profesional. Nemultumirea ca statusul profesional sperat pana in prezent nu corespunde cu realizarile poate constitui o situatie care genereaza frustrari in randul multora astazi.

Desigur, acestea sunt doar cateva exemple in care nemultumirea genereaza tot felul de situatii ce pot avea consecinte nefaste asupra viitorului, indiferent de plan. Aceste stari pleaca de asemenea de la asteptarile nerealiste pe care le au unele persoane, de la o relatie cu propria persoana care implica aspiratii prea mari, dar si de la tendinta de a obosi psihicul cu tot felul de ganduri negative.

Oricare ar fi motivul nemultumirii, ajutorul unui psihoterapeut cu experienta poate fi indispensabil. Specialistii Centrului Psihologic PsihArt stau la dispozitia celor interesati cu servicii profesionale. Mai multe informatii despre acestea se regasesc pe psihart.ro .

 

Taguri: psihartpsihart.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/nemultumirea-si-consecintele-ei-beneficiile-psihoterapiei