Procedura de insolventa – in ce consta si care este scopul acesteia

BUCURESTI - 1 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Toate legile sunt alcatuite in asa fel incat orice situatie sa poata fi solutionata eficient si dupa o anumita organizare. Este modul prin care pot fi evitate eventualele neplaceri ulterioare la care ajung cei care nu tin cont de procedurile impuse de normativele fiecarei tari. Insolventa este o situatie in care ajung cei care detin o afacere, insa lucrurile nu se desfasoara asa cum se doreste. Despre ce este vorba mai exact? Raspunsurile pentru intrebarile pe care le-ar putea avea cineva cu privire la aceasta problema ne sunt oferite in randurile de mai jos de catre expertii Cabinet Lichidator, o firma de contabilitate despre care cei interesati pot afla detalii complete pe cabinetlichidator.ro.

cabinetlichidator,ro

cabinetlichidator,ro

Procedura de insolventa – ce este aceasta?

Nu toti stiu la ce anume se refera aceasta alaturare de termeni. Ei bine, este vorba despre acea procedura legala deschisa la cererea creditorilor sau a debitorului in situatia in care o anumita societate se afla in stare de insolventa. Potrivit legii, aceasta stare este cea de patrimoniu a unei societati caracterizata prin insuficienta de fonduri banesti. Respectivele fonduri sunt necesare pentru a plati datorii exigibile, lichide si certe.

Asadar, insolventa unei firme face referire la starea deficitara a unei companii ce a acumulat datorii cu scadenta ce depaseste perioada impusa de 60 de zile. Legile date in acest sens reglementeaza modurile ce privesc protectia impotriva falimentului a unei companii, insa si solutia prin care aceasta poate sa recupereze creante de la cei aflati in imposibilitate de plata.

Multi fac  insa o confuzie majora intre procedura de insolventa si cea de faliment sau/si de reorganizare financiara. Acestea din urma sunt, de fapt, sub-proceduri.

Din momentul in care cineva deschide o procedura de acest tip, va urma perioada  de observatie. In acest timp, rolul administratorului judiciar este de a analiza situatia juridica si cea patrimoniala a respectivei societati, astfel ca la final sa poata determina existenta unor perspective reale prin care aceasta poata fi salvata, in urma existentei unui plan de elaborare. In unele situatii aceasta solutie nu este aplicabila si are loc lichidarea societatii, pentru ca nu se mai poate revizui.

Atunci cand se ajunge la concluzia ca o societate mai poate fi reorganizata si acest lucru poate si aprobat, urmeaza demararea unei noi etape in ceea ce priveste procedura de insolventa. Este vorba intocmai despre sub-procedura mai sus mentionata, cea de reorganizare.

Ceea ce trebuie sa inteleaga cei ce detin o societate este ca nu inseamna ca aceasta este in faliment daca intra in insolventa. Exista sanse sa fie posibila deci faza de reorganizare, aceasta fiind reabilitata cu succes si astfel se evita statutul de faliment.

Pentru astfel de situatii legate de insolventa unei societati, consultanta unui profesionist in domeniu reprezinta un ajutor de multe ori eficient. In acest sens, expertul firmei mai sus mentionate, Monea Mihaela, detine experienta necesara pentru a gasi un mod eficient in cazul celor aflati in imposibilitatea de plata a datoriilor scadente.

Un prim pas care va trebui realizat in acest sens este de a declara starea de insolventa prin depunerea cererii referitoare la aceasta procedura in cadrul Tribunalului, precum si numirea unui administrator judiciar. Urmeaza apoi demararea intregii strategii si a planului de organizare propus.

Cei care sunt interesati in acest tip de servicii si doresc sa aiba parte de o solutionare prompta si eficienta pot accesa pagina cabinetlichidator.ro.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/procedura-de-insolventa-in-ce-consta-si-care-este-scopul-acesteia