Rolul pesticidelor in agricultura si solutii de la NuOricum

BUCURESTI - 12 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Din dorinta de a avea culturi sanatoase si bogate, agricultorii isi indreapta atentia catre produsele de protectie diverse oferite de magazinele de profil. Cu rol important in obtinerea unor astfel de rezultate sunt pesticidele, substantele de tipul insecticidelor, erbicidelor, regulatoarelor de crestere, fungicidele etc.

nuoricum.ro

nuoricum.ro

Sunt special concepute pentru a oferi culturilor ajutorul necesar atat in ceea ce priveste dezvoltarea, cat si apararea constra bolilor si a daunatorilor diversi. Pesticidele se gasesc in game variate si in portofoliul magazinului online NuOricum, astfel ca fiecare agricultor sa beneficieze de solutii corespunzatoare si de roade bogate la vremea recoltei.

Rolul pesticidelor in agricultura

Se recomanda aplicarea acestora pe baza instructiunilor clare ale producatorilor pentru controlul unor daunatori diversi, pentru purtatorii de boli ca sobolanii capusele, soarecii, etc. Prin administrarea unei cantitati optime de substanta culturilor, se combat buruienile, bolile, precum si infestarile cu insecte.

Specialistii magazinului https://nuoricum.ro propun o gama variata de produse erbicide pentru a inhiba cresterea plantelor, dar si pentru a le ucide. Insecticidele oferite sunt realizate dupa formule speciale care sa ajute la combaterea insectelor.

Despre pesticide - informatii de la Nuoricum

Fiind substante chimice de impact, este necesar a fi folosite controlat, tinand cont de indicatiile produselor. Intotdeauna o sursa esentiala la care trebuie sa ne raportam este eticheta pesticidului. Astfel fiecare afla exact cum trebuie sa efectueze operatiunea de administrare, fara a afecta nimic in jur, respectiv care sunt masurile de precautie de urmarit. Cei care opteaza pentru tratarea culturilor cu pesticide au anumite obligatii in ceea ce priveste mediul inconjurator, precum si sanatatea celor din jur, a oamenilor si a animalelor.

Pesticidele se impart in cele de contact si sistemice. Cele dintai trebuie sa fie absorbite de tesutul plantelor expuse, respectiv aplicate pe suprafata corpului extern pentru eficienta sporita. Cele sistemice trebuie translocate din locul aplicarii in planta.

Acestea fiind reziduale in actiune vor avea efecte asupra culturilor si dupa aplicare pentru cateva zile, in functie de tipul lor. Cele moderne in schimb actioneaza imediat, urmand ca apoi sa fie reduse la substante netoxice pentru mediu.

NuOricum pune la dispozitie pesticid cu proprietati diferite, de care depinde descompunerea lor, precum si modalitatea in care trebuie aplicate. Actiunea pe care o au asupra culturilor, respectiv a daunatorilor este influentata si de pH-ul solului, de microorganisme, precum și de umiditate, temperatura sau alti factori de mediu.

Este foarte important ca aplicarea sa se faca intotdeauna numai dupa ce au fost luate masurile de precautie corespunzatoare. Expunerea la aceste substante chimice poate avea efecte negative asupra organismului uman. Asadar, trebuie atentie pe tot parcursul procesului, pentru a nu permite particulelor chimice sa patrunda in organism prin ingerare sau inhalare, dar nici prin contact direct, la nivelul pielii. Spalarea roadelor inainte de a le consuma este de asemenea obligatorie, pentru a evita orice pericol.

Mai multe informatii despre pesticide si avantajele lor asupra culturilor, dar si recomandari privind alegerea si aplicarea pot fi furnizate celor interesati de specialistii Nuoricum.