Sporturile de iarna, aliatele sanatatii in sezonul rece

BUCURESTI - 4 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Numeroase afectiuni, inclusiv obezitatea care este o problema la nivel mondial mai ales in randul copiilor, ar putea fi combatute daca procentajul celor care practica sporturi de iarna ar fi mai crescut. Nu putini sunt cei care trebuie sa practice cat mai multe activitati fizice pentru a sustine sanatatea, respectiv pentru a prevei sau amelioara afectiunile pe care lipsa miscarii le genereaza.

artsporttotal.ro

artsporttotal.ro

Motivele pentru care ar trebui ca populatia sa se orienteze mai mult spre practicarea sporturilor de iarna sunt numeroase. Pentru ca astazi exista disponibilitate atat de mare la echipamentele si accesoriile care pot facilita practicarea lor, in conditii de siguranta deplina, cu atat mai putine sunt scuzele celor ce sunt adepti ai unui stil de viata sedentar.

Potrivit diverselor studii realizate de-a lungul timpului, cei care sunt implicati in sporturi diverse, inclusiv in cele de iarna, favorizeaza o dezvoltare si functionare mai buna a organismului. De asemenea, miscarea este recunoscuta pentru efectele sale asupra mintii, fiind dovedit ca ajuta la cresterea increderii de sine, dar si la dezvoltarea abilitatilor de comunicare.

Pentru ca se impune practicarea sporturilor de iarna, ca si a celorlalte de altfel, in conditii de siguranta deplina, ArtSportTotal.ro iese in intampinarea publicului interesat cu solutii si produse aferente, ideale pentru experiente sigure. Indiferent de pasiunea pentru activitatile ce pot fi desfasurate in acest anotimp, magazinul online ofera diversitate la costuri echitabile.

Miscarea pe timp de iarna, adevarata aliata a sanatatii

In cazul multora, motivele pentru care nu fac miscare iarna sunt multe si justificate in tot felul de moduri. Continuarea programului de exercitii insa, chiar daca afara este frig, este necesara. Cu atat mai mult vor ajuta activitatile externe, ce vin alaturi de multe alte beneficii: riscuri mai scazute de imbolnavire, chiar si cand se practica mersul pe jos. Schiatul, saniusul, patinatul sunt deci deja activitati care vor aduce sanatatii un sprijin considerabil.

Si sanatatea mentala este sustinuta de miscarea realizata in timpul iernii, a sezonului rece in principiu. Totodata se bucura de o stare optima si circulatia sanguina, reducand nivelul tensiunii arteriale si a colesterolului.

Alte beneficii ale miscarii iarna sunt stimularea imunitatii, deci mai putine sanse de a dezvolta raceli si gripe. ArtSportTotal sustine sporturile de iarna prin solutii performante, echipamente si accesorii variate, pe care cei interesati le pot comanda din magazinul online. Specialistii ofera si cateva recomandari in ceea ce priveste sporturile de iarna, activitatilie ce se pot desfasura in aer liber, pentru care ofera si produse profesionale: sanii, snowboarding, patinaj, ski.

Vestimentatia este foarte importanta in aceasta perioada. Este ideal ca aceasta sa fie pe straturi, astfel primul si cel care va fi in contact direct cu pielea va fi un maieu sau un tricou. E foarte important sa fie special concepute pentru a absorbi umezeala. Urmatorul trebuie sa fie un strat calduros, precum un pulover sau o bluza confectionata din materiale cu fibre mai dense. Ultimul, cel de-al treilea strat, va fi reprezentat de haine impermeabile, de geaca si pantaloni din materiale speciale, astfel incat sa ofere protectia necesara contra ploii, a zapezii si vantului. Mai departe? Sunteti pregatiti pentru iarna si pentru a desfasura activitati fizice care vor aduce o explozie de beneficii corpului si mintii.