Sticlăria de laborator de la Precisa – despre rolul și întrebuințarea ei

BUCURESTI - 20 decembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Orice specialist știe că pentru efectuarea unei analize chimice necesită ustensile special concepute pentru fiecare operațiune în parte, aparatură de laborator specifică, vase și sticlărie de forme și caracteristici variate, în funcție de tipul acesteia.

Precisa.ro – specialist în astfel de articole pentru laborator, iese în întâmpinarea celor interesați de astfel de achiziții nu doar cu soluții calitative, dar și cu date ce le privește, astfel ca utilizarea să fie sigură, iar rezultatele să prezinte acuratețea dorită.

Sticlăria de laborator și modul de întrebuințare

Se impune utilizarea diverselor tipuri de sticlărie în spațiile special amenajate pentru a efectua analize diverse, utilizând chimicale și amestecuri chimice variate. Materialele pe care acestea le au la bază au o compoziție atent realizată întrucât trebuie să asigure medii stabile în timpul testelor. În contactul direct cu soluțiile reactive, acestea asigură utilizatorii de faptul că nu vor produce impurificări, ce ar putea constitui cauza erorilor în determinare.

Iată câteva dintre elementele de sticlărie frecvent utilizate în cadrul laboratoarelor.

 Paharele cilindrice – sunt cele care se utilizează pentru a realiza operațiuni de precipitare, respectiv de evaporare și altele asemenea. Un pahar Berzelius este un exemplu un acest sens, deosebindu-se prin forma lui specifică. Au o înălțime specifică, după utilizare și pot fi astfel cu formă joasă sau înaltă.

În cadrul site-ului precisa.ro găsesc cei interesați astfel de articole, recomandate pentru capacitatea sporită de a asigura o spălare corespunzătoare a precipitatelor de pe pereții săi, dar și pentru faptul că prezintă suprafețe mari de evaporare. Portofoliul magazinului menționat include pahare cilindrice cu capacități variate, ce pot fi alese după nevoie, aceasta măsurându-se în cm3. Sunt cele care au la bază sticlă de natură borosilicioasă.

De asemenea cu rol precis în cadrul laboratoarelor sunt pâlniile. Cu diverse tipuri de deschidere, acestea prezintă în interior un tub de scurgere, care de asemenea prezintă un șanț în interior. De amintit este gâtuirea specifică pâlniilor, cu rol bine definit. Sunt detalii care sunt responsabile de asigurarea continuitatii scurgerii lichidelor, oferind o viteza de filtrare optima.

Nelipsite din cadrul laboratorarelor sunt și baghetele, respctiv barele de sticlă în diverse dimensiuni și diametre. Sunt cele necesare pentru a omogeniza soluții, respectiv pentru agitarea manuală a acesteia înainte de a realiza precipitarea, precum și pentru o dizolvare mai eficientă a unei substanțe solide totodată.

Sunt necesari totodată și cilindrii gradați, la fel pentru a efectua operațiuni de laborator variate. Sunt acele vase gradate în cm3, respectiv în diviziuni ale acestei unități. În general măsoară volume aproximative și prezintă o precizie redusă. Pentru a beneficia de o precizie sporită, specialiștii Precisa recomandă utilizarea de biurete, baloane cotate sau pipete. Acestea din urmă sunt la rândul lor de mai multe tipuri, pot fi normale sau cu bule, gradate sau simple. Sunt utilizare pentru a adăuga reactivi.

Astfel lista cu sticlărie de laborator cu rol bine definit în astfel de spații specializate poate continua. Îîn funcție de specificul laboratorului pot fi necesare elemente de sticlărie variate, cu specificații și particularități.

Cei interesați beneficiază de soluții complete, la costuri echilibrate pe precisa.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/sticlaria-de-laborator-de-la-precisa-despre-rolul-si-intrebuintarea-ei