Studiul geotehnic – cand este necesar si cum il obtii?

BUCURESTI - 2 iulie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Documentatia care se impune a fi realizata vizavi de ridicarea unei constructii este una stricta si necesara. In randul acesteia intra si studiul geotehnic, cel necesar in vederea obtinerii unei autorizatii specifice, care sa fie in conformitate cu legea in vigoare. Totodata prin acesta, beneficiaza utilizatorii de informatii importante legate direct de proiectarea fundatiei pentru constructia viitoare.

smarthomeconcept.ro

Este vorba despre documentatia tehnica de care are nevoie o constructie, mai concret, precum si de datele necesare in cazul in care intentia este de a extinde o cladire deja existenta, respectiv de a o consolida.

Smart Home Concept vine in intampinarea celor care doresc sa afle informatii complexe cu privire la studiul geotehnic, atat cu date referitoare la acesta, cat si cu solutii in acest sens. Pe smarthomeconcept.ro cei interesati au la dispozitie mai multe detalii cu privire la societate si la serviciile pe care le ofera.

Cand este necesar studiul geotehnic si cum poate fi obtinut?

Acesta are menirea de a furniza informatiile de care este nevoie pentru proiectarea infrastructurii respectivei constructii, adica a fundatiilor. Sunt necesari pasi precum cercetarea terenului, prin executarea de foraje corespunzatoare. Ulterior, proba este preluata si analizata in cadrul unui laborator testat.

Studiul geotehnic prin raportare la tipul constructiei

Inainte de toate, Smart Home Concept atrage atentia asupra faptului ca este necesara realizarea unui studio geotehnic atat cand vine vorba despre cladirile noi de ridicat, cat si in cazul celor vechi. Aici poate fi vorba despre cladiri civile, agrozootehnice, industriale, ingineresti etc. Pe blogul societatii sunt disponibile mai multe detalii cu privire la acest aspect.

Cum poate fi obtinut un asemenea studiu? Colaborarea cu o firma de specialitate, precum este cea mentionata, este primul pas de realizat. Aceasta va sti exact ce anume trebuie sa vizeze studiul geotehnic, care sunt etapele pe care trebuie sa le indeplineasca si le va transmite mai departe si solicitantului. Este un serviciu recomandat a fi solicitat inainte de a achizitiona terenul. Mai jos sunt mentionati pe scurt pasii aferenti procedeului.

Initial, clientul trebuie sa primeasca informatii cu privire la documentare, incepand de la locatia si pana la suprafata, amprenta si alte astfel de detalii. Stabilirea manierei de desfasurare a studiului, alaturi de numarul de foraje, respectiv tipul echipamentelor necesare face parte din proces.

De asemenea, urmeaza dirijarea inginerului geotehnician in ceea ce priveste executia de foraje, din care neaparat trebuie sa faca parte si prelevarea de probe. Acestea trebuie sa fie atat din cele tulburate, cat si netulburate, dar totodata trebuie notata stratificatia, precum si infiltratiile de apa, stabilirea nivelului panzei freatice etc.

Ulterior adunarii de probe, respectiv analizarii acestora in cadrul unui laborator specializat, sunt cunoscute aspecte de interes precum nivelul de granulozitate, cel de umiditate, limita de framantare indicele de porozitate si alte astfel de aspecte.

Nu in cele din urma trebuie realizata documentatia tehnica. Aceasta va furniza informatii de interes, cu privire la intreaga suprafata, urmand sa se realizeze si recomandari cu privire la studiul geotehnic, precum si concluzii.

Urmeaza ulterior indeplinirea celorlalti pasi pentru a putea continua cu proiectul. In acest caz, tot echipa Smart Home Concept sta la dispozitia celor interesati cu servicii calitative, prompte si eficiente.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/studiul-geotehnic-cand-este-necesar-si-cum-il-obtii