Tendintele anului 2019 in materie de amenajari interioare

BUCURESTI - 19 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Precum in orice an, noi stiluri de design interior iau nastere, iar altele mai vechi sunt readuse la viata, pentru a crea spatii de locuit in care sa ne simtim cat mai bine. Tendintele ce tin de amenjarile interioare se prezinta a fi inedite in anul 2019, insa pentru a ne bucura de ele in totalitate, trebuie sa stim cum sa alegem si cum sa combinam elementele.

artbient

artbient

Trenduri noi sau vechi, dar reinterpretate si adaptate actualitatii, culorile vesele sau naturale si atmosfera calda completeaza perfect decorurile anului 2019. Materialele reciclabile au devenit si ele tot mai utilizate de catre designerii de interior, iar cele de natura organica, precum lemnul, sticla sau piatra raman in topul tendintelor din acest an.

Modelele geometrice si tribale

In timp ce modelele geometrice nu ajung a se mai demoda niciodata, datorita efectului de simetrie pe care il ofera, modelele tribale sau de artizanat revin din cand in cand in trend, mereu cu particularitati reinterpretate. In acest caz, pentru ca decorul sa nu fie mult prea incarcat, ai putea sa recurgi la elemente de dimensiuni mai mici, cum sunt pernele decorative sau ramele tablourilor, care vor putea fi inlocuite odata cu disparitia trendului.

Insertiile cu mozaic in lemn

Mozaicul cu insertii din pietre sau sticla in lemn este un concept nou, care deschide multiple perspective pentru oricine apreciaza caldura si efectul natural al lemnului, fie in spatiul de locuit sau cel de lucru. Gama cromatica este una diversa, garantata atat de multiplele esente de lemn pretios folosite, cat si de minutiozitatea finisajului fiecarui element in parte.  

Masurile ce tin de categoria de insertii cu mozaic in lemn prezinta si ele o diversitate destul de larga, astfel incat poate crea o tesatura mozaicala diferita de la un proiect la altul. Reteaua ce are rol de sustinere a elementelor mozaicului permite miscarea libera a fiecarui element, nemaifiind obligatorie urmarea unei suprafete plane, mulandu-se, astfel, pe diverse tipuri de profile.

Pe langa efectul spectaculos creat de insertiile fine din sticla sau piatra, poti jongla si cu diverse forme si modele abstracte in orice colt al casei. Specialistii le recomanda utilizarea lor in oricare camera, inclusiv dormitoare, sufragerii sau bucatarii, intrucat te vei bucura de un interior original, pe placul tau.

Culorile si texturile indraznete

Designerii de interior apreciaza ca, incetul cu incetul, oamenii vor renunta la decorurile de tip minimalist si ca designul interior in culori tari si texturi mai indraznete este pe cale sa castige tot mai mult teren in acest an. Te poti juca, folosind tonuri, stiluri si forme variate; de exemplu, poti opta intre elemente contemporane specifice culorilor anului 2019 pe care sa le integrezi intr-un decor vintage in nuante neutre.

De altfel, contrastele de design interior vor fi extrem de apreciate, mai cu seama atunci cand vine vorba de pereti.

Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat, precum candelabrele, lampile, plafonierele si felinarele decoreaza si ilumineaza interiorul unei locuinte intr-un stil elegant si rafinat. Aceste creatii unice, lucrate cu ajutorul unor tehnici uluitoare prin combinarea cositorului si a cuprului cu sticla reprezinta adevarate exemple ale varietatilor posibile de concept artistic in lumea designului ambiental.

Creativitate si diversitatea materialelor utilizate conduc spre desavarsirea perfectiunii prin producerea unor efecte fascinante in locuinta.

 

Artbient iti poate oferi sfaturi si idei extrem de utile cu privire la amenajarea spatiului interior. Cu accente pe creatii originale si solutii inedite, aceasta companie ofera lucrari de calitate de peste 10 ani tuturor clientilor care doresc ca decorarea propriei locuinte sa ajunga la stadiul de arta.