Terapia 3C - terapia prin care copiii cu autism pot capata o mai mare incredere in sine

BUCURESTI - 17 noiembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Terapia 3C inseamna constientizare, coordonare si concentrare si a fost dezvoltata de un profesor roman de arte martiale, Paul Cojocaru. Scopul sau este cel de a-i invata pe copiii cu autism sa mearga corect, sa alerge, sa mearga in echilibru pe barna, sa manevreze anumite obiecte, sa schimbe voluntar directia de mers si nu doar atat.

Centrul Pas cu Pas Suceava terapia 3C

Centrul Pas cu Pas Suceava terapia 3C

In timp, atunci cand rezultatele vor incepe sa apara, terapia 3C le va oferi copiilor cu autism incredere de sine, dar si o dorinta arzatoare de a experimenta lucruri noi. Satisfactia de pe urma reusitelor va fi din ce in ce mai mare, lucru extrem de important pentru diminuarea actiunilor involuntare ale copiilor cu autism. Terapia 3C poate fi urmata in sedinte periodice in cadrul centrului Pas cu Pas din Suceava.

Ce este autismul?

Despre autism se spune ca este una dintre cele mai controversate probleme ale secolului, ale societatii si medicinii. La inceput, autismul era considerat o boala, insa, in timp, s-a demonstrat ca este o tulburare vizibila de comportament. De aceea, mediculul psihiatru in pediatrie poate pune diagnosticul doar dupa ce analizeaza comportamentul copilului.

Implicarea parintilor in depistarea autismului este mai mult decat necesara. Parintii sunt cei ce trebuie sa dea alarma cu privire la comportamentul si dezvoltarea anormala a copilului. Autismul afecteaza toate modalitatile de dezvoltare normala a copiilor. Amintim aici de palierul cognitiv, motricitatea grosiera, motricitatra fina, dar si palierul comportamental.

Dupa cum s-a enuntat si anterior, terapia 3C inseamna constientizare, coordonare si concentrare. Toate aceste trei targete trebuie indeplinite si pe cat mai mult posibil imbunatatite prin terapie.

Trebuie neaparat mentionat ca terapia 3C nu se afla in contradictie cu niciuna dintre celelalte terapii utilizate in diminuarea efectelor autismului. Cu toate acestea, nici nu le poate suplini pe celelalte.

Centrul Pas cu Pas din Suceava ajuta copiii cu autism

Centrul Pas cu Pas din Suceava este specializat in terapii diverse, menite sa diminueze comportamentele copiilor cu autism. Sunt folosite in acest sens o serie de terapii dintre care amintim de terapia 3C, terapia individuala ABA, terapia de grup, dar si logopedia, kinetoterapia si masajul.

Pentru a afla detalii esentiale despre fiecare terapie in parte, cei interesati sunt invitati sa ia legatura cu personalul centrului la numarul de telefon 0721 861 125 sau prin e-mail contact@centrulpascupas.ro. Centrul Pas cu Pas se afla pe strada Marasesti, nr.18, etaj 4, camera 8.

Taguri: terapia 3c