Terapia individuala ABA, o recomandare din partea specialistilor de la Centrul Pas cu Pas

BUCURESTI - 3 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Centrul Pas cu Pas din Suceava vine in sprijinul parintilor ce au copii cu autism. Scopul terapiilor aplicate este de a integra copilul in societate, de a-l ajuta sa evolueze armonios, tinand cont de interventia precoce ce creste sansele de recuperare. O echipa implicata de terapeuti este ghidul spre normalitate.

Centrul Pas cu Pas

Centrul Pas cu Pas

Terapia ABA

Una din recomandarile pentru copiii cu autism este terapia individuala ABA, o tehnica complexa si benefica. Centrul Pas cu Pas dispune de terapeuti ABA, ce vor contribui la modificarea comportamentului autist al copilului, sistematic si intensiv.

Concret, aceasta terapie se refera la o metoda cu rezultate semnificative, presupune un program strict, cu reguli, activitati de predictibilitate, de rutina. Implica corectarea comportamentului, recompensarea pozitiva si prompta atunci cand este cazul. In termeni de specialitate, metoda ABA este cunoscuta drept stiinta comportamentului uman.

Beneficii

Terapeutul ABA din cadrul Centrului Pas cu Pas va fi un pilon important pentru educatia copilului cu autism. Printre beneficiile acestei tehnici se numara:

    Deprindere de noi abilitati, noi achizitii cognitive si comportamentale.
    Invatarea autocontrolului, a unor cunostinte utile si functionale.
    Reducerea comportamentelor nedorite, agresivitatea, autoagresivitatea, stereotipii, autostimularea. 
    Consolidarea abilitatilor de limbaj.
    Ameliorare a problemelor de motricitate fina, grosiera de asemenea.

Trebuie mentionat ca aceasta terapie este individuala, cu un program ce se va adapta in functie de abilitatile copilului in cauza. Desi cu acelasi diagnostic, copiii cu autism sunt diferiti, necesita interventie speciala si individualizata.

Recomandarea specialistilor este de a incepe timpuriu cu orice forma de terapie. Interventia precoce va favoriza o dezvoltare mai buna a copilului cu autism. Prin terapia comportamentala in mod special putem vorbi despre recuperare pentru a intelege limitele, pentru a deprinde capacitatea de a relationa, de a exprima verbal dorintele, nevoile.

Implicarea parintilor si continuarea si dincolo de sedintele de terapie din cadrul centrelor de specialitate sunt aspecte de care parintii copiilor cu autism nu sunt straini.

Impreuna Pas cu Pas!

Sub deviza „Impreuna Pas cu Pas” centrul isi propune sa fie o solutie nu doar pentru copiii cu autism, ci si pentru parintii acestora, un aliat in acest lung proces de crestere si educare a copilului cu diagnostic de autism.

Tipurile de terapii aplicate, despre echipa si alte lamuriri, pagina oficiala, centrulpascupas.ro, trebuie accesata.