Tot ce trebuie sa cunosti despre amplasarea hidroforului

BUCURESTI - 29 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Lipsa canalizarii din anumite zone constituie un real obstacol atunci cand vorbim de amenajarea unei locuinte, gospodarii sau casa de vacanta. Chiar daca te bucuri de prezenta unui put sau a unei fantani, esti pus in situatia de a cara galeti, ceea ce este mai degraba doar o solutie temporara, lipsita de eficienta si care produce doar un efort in plus de care multe persoane se lipsesc.

shop-einstal.ro

shop-einstal.ro

Din fericire, pentru aceste necesitati, este creat un dispozitiv cu ajutorul caruia poti alimenta casa de la tara cu apa curata, indiferent cat de mare ar fi locuinta, respectiv, hidroforul.

Acesta este un sistem automatizat cu ajutorul caruia poate fi luata apa direct dintr-o retea subterana pentru a o redistribui in functie de nevoile tale la un nivel de presiune constant. Hidrofoarele sunt menite a fi utilizate si pentru a trage apa din mai multe tipuri de retele, incepand cu conductele pana la puturi adanci de apa.

Amplasarea hidroforului

Construirea si montarea acestuia constituie un procedeu destul de complex si care impune respectarea unor etape specifice si detalii importante in scopul unei bune functionari. In primul rand, trebuie sa ai in vedere o amplasare corespunzatoare a acestuia. NU se recomanda sa fie amplasat in spatiul de locuit, cum ar fi holul casei, atat din punct de vedere estetic, al spatiului pe care il ocupa, cat si al zgomotului pe care il prezinta si care ar putea fi foarte deranjant.

In cazul in care dispui de suficient spatiu, ai putea sa il montezi in garaj sau in subsol daca acesta se afla situat deasupra nivelului captarii apei. El trebuie sa stea mereu pe o suprafata plana, de care ar trebui sa fie fixat cu dibluri. Ideal ar fi sa construiesti un camin pentru montarea hidriforului. Indiferent ca vorbim de hidrofoare clasice sau hidrofoare cu pompa inox, procedura este aceeasi si vei avea nevoie sa urmezi 7 pasi.

1. Saparea gropii – spatiul hidroforului trebuie sapat chiar in jurul gurii putului din care hidroforul isi va trage apa. Aceasta trebuie sa fie patrata, iar dimensiunile ei sa varieze in functie de marimea dispozitivului; trebuie tinut cont si de grosimea izolatiilor ce vor urma.

2. Hidroizolatia  –  odata cu saparea gropii, urmeza imbracarea peretilor si fundul caminului cu membrana bituminoasa pentru a-i izola contra infiltratiilor apei.

3. Zidirea – pasul urmator consta in zidirea efectiva a caminului unde ai optiuni multiple in sensul ca vei putea alege intre caramida, boltari sau poti turna direct beton. Bugetul de care dispui si preferintele tale sunt aspectele ce vor face diferenta in luarea deciziei.

4. Realizarea circuitului de apa – pentru fiecare teava de refulare este necesar sa sapi un sant de la camin pana la casa ta si de asemenea va trebui sa gauresti zidurile peretilor caminului in scopul introducerii tevii.

5. Asigurarea circuitului electric – poti folosi acelasi sant pe care l-ai sapat pentru teava de refulare, conectand astfel hidroforul la reteaua electrica. Este important sa te asiguri ca firul va fi izolat, un tub de polietilena, asigurandu-ti protectia necesara.

6. Acoperisul – construirea acoperisului impune si necesitatea de a lasa si o gura de acces peste care vei pune capac. Inainte de achizitionarea capacului, trebuie sa te asiguri ca este realizat dintr-un material izolant de calitate.

7. Termoizolarea – inghetul e una din acele probleme foarte frecvent intalnita in randul detinatorilor de hidrofor. Desi este optional, se recomanda termoizolarea caminului cu polistiren pentru a exclude orice risc.

Instalarea hidroforului reprezinta o sarcina esentiala oricarui proprietar care locuieste la casa si nu dispune de canalizare si toate instalatiile aferente. Tocmai din acest motiv este esential sa fie cunoscute toate detaliile si amanuntele cu privire la o pregatire a spatiului de depozitare adecvata care sa nu prezinte niciun efect nefavorabil.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/tot-ce-trebuie-sa-cunosti-despre-amplasarea-hidroforului