Tot ce trebuie sa stii despre pneumonie

BUCURESTI - 25 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pneumonia reprezinta o infectie a plamanilor generata de microorganisme (virusi, fungi, bacterii). Aceasta boala poate afecta persoanele de orice varsta, insa se manifesta cel mai grav la copii si la adultii care au peste 65 de ani, la cei care prezinta un nivel mai scazut de imunitate, cei cu afectiuni preexistente pulmonare sau cardiace.

www.almaclinic.ro

www.almaclinic.ro

Cel mai frecvent apare in perioada anotimpului rece, la fumatori si in cursul unei epidemii de gripa. Face parte din categoria infectiilor de cai aeriene inferioare, alaturi de sindromul gripal sau traheobronsita acuta.

Care sunt simptomele alarmante?

In primul rand, o infectie care dureaza o perioada mai mare de doua saptamani trebuie sa ridice anumite suspiciuni de suprainfectie si de „coborare” a procesului inflamator la nivelul plamanilor. Astfel, cu toate ca poate fi confundata adesea, cu o infectie a cailor respiratorii superioare, ea se manifesta totusi printr-o stare generala mai alterata a persoanei in cauza.

Simptomele specifice pneumoniei sunt: tuse, febra (pana la 400C - dar care poate sa lipseasca, in special la pneumonia virala), dureri in piept, frisoane, dificultati respiratorii, slabiciune si stare de oboseala. Exista si alte simptome aditionale, precum: tusea cu expectoratie sub forma unei spute ruginii, durerile de cap, transpiratia excesiva si diverse stari de confuzie, intalnite cel mai frecvent la varstnici.

Pneumonia - diagnostic

Specialistii almaclinic.ro recomanda vizita la cabinetul medicului incepand cu suspectarea celor mai inofensive semnale de acest fel.  Acesta ori asistenta vor incerca sa depisteze pneumonia prin ascultarea plamanilor cu ajutorul unui stetoscop. Pneumonia este asociata, de regula, cu aparitia unor zgomote specifice. Ele sunt cauzate de ingustarea cailor respiratorii sau de prezenta in segmentele pulmonare a celulelor inflamatorii si a lichidului, proces cunoscut sub denumirea de condensare.

In multe cazuri, diagnosticul de pneumonie este confirmat pe baza efectuarii unei radiografii toracice. In cazul pneumoniilor bacteriene, tesutul pulmonar apare cel mai adesea pe radiografie ca o regiune densa de culoare alba, comparativ cu care tesutul pulmonar din apropiere apare de culoare neagra.

Unii pacienti necesita si alte teste de sange - in vederea efectuarii unei analize a globulelor albe din sange sau examene care sa evidentieze tipul de microorganism ce a determinat boala.

Cauze

Cea mai frecvent intalnita cauza a pneumoniei consta in inhalarea de microorganisme in plamani. In alte cazuri insa, infectia ajunge la nivelul plamanilor cu ajutorul circulatiei sanguine sau migreaza direct la plamani, de la nivelul unui focar infectios de vecinatate. Pneumonia se mai produce de asemenea in urma unei interventii chirurgicale, mai cu seama la nivelul cavitatii abdominale, atunci cand pacientul adopta o respiratie usor superficiala deoarece durerea postoperatorie ii afecteaza capacitatea de a tusi eficient.

 

Echipa medicala Alma Clinic, care se gaseste in Suceava, pune la dispozitia pacientilor o tehnica precisa si sigura de diagnosticare a pacientului. Aceasta utilizeaza alaturi de examinarea clinica specifica si examinarea paraclinica cu spirometrul pentru a masura capacitatea respiratorie pulmonara si a interpreta corespunzator radiografiile acolo unde este necesar. Serviciile Alma Clinic se remarca prin atingerea unor inalte standarde calitative, ce pun accentul in prim plan pe grija sanatatii oricarei persoane.

Taguri: almaclinic.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-pneumonie