Un Craciun de poveste in Bucovina - Leaganul tratiilor autentice romanesti

BUCURESTI - 8 noiembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Tinutul Bucovinei este un taram ce se bucura de pastrarea traditiilor inca din cele mai vechi timpuri. Pentru ca sarbatoarea magica a Craciunului este incununata de obiceiuri, atunci Bucovina reprezinta o alegere memorabila. Inima Bucovinei se bucura si astazi de cozonacii crescuti ca in basme si de celebrele placinte poale-n brau renumite in operele literare sau care aduc aminte de copilaria petrecuta la bunici.

cazareinbucovina.com

cazareinbucovina.com

Cei interesati sa petreaca un Craciun de poveste alaturi de persoanele dragi, se vor bucura de traditii pastrate din strabuni. Tot acolo inca se pastreaza traditia de a vesti Nasterea Mantuitorului. Glasurile cristaline ale copiilor ce merg cu Steaua si canta colinde transforma atmosfera intr-un leagan de vis.

In aceasta zona de traditie exista numeroase pensiuni, hoteluri si cabane ce pot fi inchiriate de doritori. Din multitudinea de optiuni, pe cazareinbucovina.com se regaseste un top atent selectionat ce nu elimina din lista traditionala vizita la manastirile de renume din Nordul Moldovei. Tot pe acest site sunt prezentate detalii amanuntite despre cele mai bune 10 pensiuni Bucovina si include posibilitatea de a face o  rezervare.

Topul pensiunilor din Bucovina

Bucovina a fost denumita in vechime Elvetia Orientului datorita mozaicului cultural, a aerului curat si a peisajelor superbe desprinse parca din povesti. Cei interesati nu vor regasi doar manastiri cu o bogata istorie medievala, ci si peisaje mirifice. Petrecerea Craciunului la una dintre cele mai bune 10 pensiuni Bucovina, va fi insotita de traditie, spirit magic si servicii consacrate in materie de ospitalitate si nu numai.

*Perla Bucovinei

 

Pentru ca de Craciun nu pot lipsi bucatele traditionale, la Pensiunea Perla Bucovinei, retetele bucatariei sunt autentice si vin sa incante papilele gustative ale turistilor. Perla Bucovinei este localizata la doar 300 de metri de Manastirea Voronet - monument ce face parte din lista UNESCO datorita picturilor unice de pe pereti cu o vopsea ce are o adevarata poveste in spate.

 

Balcoanele au vedere inspre minunatele paduri ce iarna sunt impovarate de neaua pufoasa. Pentru cei activi care adora sporturile de iarna, la 3 km se afla Gura Humorului – oras renumit pentru partiile spatioase care invita turistii la ski.

 

               *Pensiunea Ellemar

 

Pensiunea Ellemar este situata in Inima Bucovinei, in Vatra Dornei. Este un loc ideal dedicat pasionatilor de sporturi de iarna si celor care prefera drumetiile pe munte. Pensiunea este situata la 400 m fata de partia de schi si este un punct de plecare spre masivele Giumalau, Rarau si Calimani. Este un loc ideal pentru organizarea reusita a petrecerilor de Craciun.

 

               *Casa de Oaspeti din Suceava

 

In Suceava, Craciunul se sarbatoreste dupa traditiile autentice romanesti. Pentru ca vinul este bautura preferata in timpul acestei sarbatori, Casa de Oaspeti din Suceava are o crama speciala pentru turistii care isi doresc sa deguste din aroma strugurilor de pe plaiurile Moldovei.

 

Pentru cei care prefera calatoriile cu avionul, pensiunea ofera un serviciu gratuit de transfer la aeroport. Este demn de mentionat ca aceasta pensiune este fosta casa de vacanta a fostului presedinte Nicolae Ceausescu.

 

Un Craciun petrecut in Bucovina este incununat de surprize placute, aromele bucatelor traditionale si peisaje spectaculoase. Pe cazareinbucovina.com gasesc cei interesati link-uri ce fac trimitere spre fiecare dintre cele mai bune 10 pensiuni Bucovina. Pentru ca o petrecere memorabila trebuie planificata din timp, tot pe site-ul mentionat se pot face si rezervari.