Vesminte bisericesti create de Crilovic, producator autohton

BUCURESTI - 7 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Crilovic , producator vasluian de vesminte bisericesti si tesaturi specifice lacaselor de cult, isi asuma comenzi de realizare a unor seturi dintre cele mai complexe. Cu experienta de partea sa, la ora actuala poate executa vesminte tesute sau brodate, vesminte preotesti sau arhieresti, seturi complete sau piese lucrate individual. La aceasta lista se adauga si acoperamintele pentru biserica, prapuri, epitaf si multe altele.

Crilovic

Crilovic

In productia de vesminte bisericesti Crilovic se tine cont in mod special de dogmele bisericesti. Ceea ce preotii poarta sau modul in care biserica este decorata cu tesaturi specifice inseamna reguli stricte ce dateaza din vremurile stravechi. Din respect pentru locas si tot ce reprezinta acesta, dar mai ales ca o maniera de supunere fata de regulile sfinte, sunt respectate toate reperele.

Materialele vesmintelor

Sunt preferate materialele rezistente si pretioase, insa nu exista o limita in acest sens. Crilovic pune la dispozitie un catalog de produse, disponibil spre a fi vizualizat online - vesmintebisericesti.ro. Acestea au insa in vedere necesitatea de confort, asadar alegerile se adapteaza si in functie de sezon.

Vesmintele sunt create specific pentru sarbatorile de peste an sau universal valabile, potrivite pentru orice zi in care se slujeste. Din punct de vedere al materialelor, se respecta regula necesarului ca acesta sa fie mai gros, cand setul de vesminte vizeaza slujbele specifice din perioada rece a anului, respectiv mai subtire pentru sezonul cald.

Avand in vedere ca tesaturile alese sunt impodobite si in general innobilate de broderii si diverse tehnici de ornare, trebuie sa fie calitative, suficient de groase si sa isi mentina calitatile timp indelungat.

Decorarea vesmintelor

Sunt preferate doua tipare, cele tesute si cele brodate. De mentionat ca indiferent de tehnica, modele sunt complexe. Crilovic propune in general stiluri practice insemnand acele seturi de vesminte ce imbraca preotul cu toate cele necesare. Acestea se supun acelorasi reguli de design, mentinand aceeasi tematica pentru fiecare in parte.

Poate fi vorba de reprezentari de elemente clasice - cruce, flori, spic de grau, stele, etc. Mai complexe de atat sunt icoanele ce troneaza de obicei pe spatele felonului, precum si pe epitrahil, in dimensiuni mai reduse. La fel de comune sunt preferintele pentru franjuri sau tiv aurit. Astfel de seturi se pot completa si cu acoperamintele specifice pentru sfintele vase, nelipsite din orice slujba. Darurile, dupa cum popular mai sunt numite, pot face parte din aceeasi tematica expusa. Totodata, sunt incluse in pret.

Culorile joaca si ele un rol important. In cadrul paginii oficiale sunt prezentate diverse modele si culori, ce demonstreaza varietatea de tipuri de vesminte ce pot fi create. La cerere, fiecare set ales poate fi personalizat, dupa preferinte si dimensiuni cerute. Culorile alese sunt adesea corelate cu semnificatia lor din punct de vedere al sarbatorilor praznuite. La modul clasic si per general valabil sunt alese vesmintele albe sau aurii, potrivite aproape la orice tip de sarbatoare.

Cei interesati regasesc la Crilovic un univers al vesmintelor create cu grija si mai ales executate dupa reguli stricte. Astfel de magazine sunt de obicei rare, iar pretentiile despre creatii sunt la nivel inalt. Din fericire, Crilovic face fata cu succes comenzilor de orice fel.