Vesminte preotesti si alte articole diverse pentru biserica, executate cu mare finete si pricepere de Crilovic

BUCURESTI - 8 mai 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Dupa cum impun dogmele bisericesti si dupa cum se obisnuieste, imbracamintea preotilor este una diferita, cu semnificatie aparte si cu o incarcatura deosebita. Chiar si culorile sunt cu o contributie din punct de vedere al simbolurilor, ceea ce determina ca realizarea unui set de vesminte preotesti sa implice numeroase cerinte.

Vesminte Bisericesti

Vesminte Bisericesti

Crilovic, producator de vesminte bisericesti cat si pentru reprezentantii bisericii de la preoti la arhierei, tine cont de toate implicatiile cand vine vorba de crearea de vesminte si astfel de elemente necesare in lacasuri culte. Cu o vasta experienta in spate, se adreseaza unui public specific desigur. Poate executa si lucruri utile si de decor in biserica, ceea ce face ca priceperea in domeniu sa fie de la sine inteleasa. Fiecare lucru creat are cerinte de executie, este o lucrare ampla si minutioasa, impunand asadar abordari calitative.

Vesminte brodate sau tesute

Tehnicile abordate sunt dintre cele mai diverse, de la broderie la modele tesute. Vesmintele din orice categorie sunt insa cu un puternic accent pe calitatea si rezistenta modelului ca urmare a folosirii. Materialele sunt cele potrivite conform cu perioada de timp, astfel ca vor indeplini si nevoia de confort termic sau vor pastra o stare de echilibru cand temperaturile sunt foarte generoase. Mai cu seama tinand cont ca imbracamintea specifica preotilor inseamna suprapuneri de materiale, acest lucru nu trebuie sa fie un inconvenient.

Cat despre culorile abordate, asa cum se poate observa si in cadrul paginii oficiale, vesmintebisericesti.ro, diversitatea este cea care defineste aceste colectii. Insa nuantele nu sunt alese la intamplare. De regula, culorile liturgice sunt cele folosite la vesminte, la acoperamintele de altar, la tetrapod sau alte obiecte din lacasul sfant. Acestea se coreleaza cu o anumita sarbatoare, cu ajunul acesteia, pot fi un simbol pentru o anumita perioada de timp.

Exista o traditie a acestor vesminte, ce tine de invataminte de origine slava si greceasca. Daca mai punem la socoteala si obiceiurile locale, atunci se poate spune ca o complexitate de aspecte defineste acest segment. Desigur ca in functie si de posibilitatea financiara a fiecarui preot, purtarea unor vesminte specific se poate rezuma la cele de baza.

6 culori sunt de baza: alb, verde, purpuriu, rosu, albastru si nu in cele din urma auriu. Nu este insa exclus ca vesmintele sa fie poate portocalii, negre sau ruginii, mai ales tinand cont de influentele moderne. Albul reprezinta puritatea, verdele este renasterea, purpuriul reprezinta insasi patima lui Iisus, rosul este simbolul sangelui, albastrul este reprezentativ pentru Maica Domnului, auriul fiind simbolul bogatiei darurilor Sfantului Duh. Tinand cont de astfel de repere se ia in considerare ce trebuie sa poarte un preot la slujire in anumite perioade.

De asemenea, fiecare vesmant dispune si de un model. In stil clasic poate fi vorba de simbolul crucii. Cu o abordare mai complexa, vesmantul poate dispune de o icoana brodata, reprezentand un anumit moment religios, ca o figura fidela.

Asadar, pentru cei interesati, ofertele Crilovic se regasesc in cadrul paginii oficiale.