Vesmintele bisericesti, o alegere vestimentara cu responsabilitate

BUCURESTI - 21 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Indiferent de gradul de cunoastere a detaliilor si dogmelor bisericesti, este evident ca slujitorii Domnului imbraca vesminte aparte de cele de zi cu zi si aparte de cele ale oamenilor de rand. Se disting clar vesmintele liturgice de cele pe care preotii le poarta in timpul liber. Astfel de vesminte sunt de rang superior, atat vizual, cat mai ales prin semnificatie.

Vesminte Crilovic

Vesminte Crilovic

Istoria religioasa demonstreaza ca fiecare element parte din vesmintele preotesti reprezinta in plan simbolic o poveste biblica, un element cu insemnatate. Nelipsite din designul acestora sunt clasicele simboluri crestine, de la fete ale apostolilor, sfintilor, pana la semnul crucii. De asemenea un element comun intre seturile de vesminte preotesti se refera la partea cromatica si insemnatatea ei, dar mai ales la conturul auriu asezat pe astfel de tinute.

Crilovic , producator de renume

Dupa cum scrierile religioase amintesc si subliniaza, un slujitor al Domnului precum este preotul trebuie sa imbrace in timpul savarsirii liturghiei o tinuta speciala. Acestea au elemente de unitate si formeaza un set complet, avand de regula o tematica. Poate fi vorba de diferitele tipuri de broderii sau modele tesute, ce infatiseaza chipul sfintilor, a Maicii Domnului, a lui Iisus etc.

De-a lungul timpului au tot existat maniere de a imbunatati tehnica de realizare a unor astfel de tinute. S-a mentinut insa calitatea si restrictiile impuse de traditie si dogmele crestine in a realiza vesminte menite sa cinsteasca locatia si divinitatea. Sunt o forma de respect fata de un lacas, ce reprezinta el si tot ce tine de divin.

S-a remarcat de-a lungul timpului Crilovic, producator de astfel de vesminte. Asa cum se prezinta si in cadrul paginii oficiale, vesmintebisericesti.ro, sunt puse la dispozitie vesminte tesute si brodate, ambele tehnici avand rezultate apreciate. Se lucreaza pe diferite tipuri de materiale insa in general se mentine un interes priind confortul; din punct de vedere practic, materialul nu trebuie sa fie foarte gros, mai ales ca un set complet de vesminte implica mai multe tipuri de elemente vestimentare, purtate suprapus.

Crilovic dispune nu numai de experienta, ci si de varietate in stiluri. Se adreseaza preotilor, dar si celor de rang diferit in ierarhia bisericeasca. Astfel, acest producator poate dispune de optiuni pentru diaconi si arhierei de asemenea.

Din punct de vedere al executiei, producatorul permite flexibilitate. Astfel, se poate alege orice detaliu, dupa cerinte specifice. Cromatic, ca design, se poate alege o anumita reprezentare intr-o varianta distincta ca si nuanta. De alfel, ceea ce se pune la dispozitie in colectiile de produse din cadrul magazinului online poate fi doar ca punct de reper si incadrare a unui model pe vesmintele specifice.

Exista si seturi complexe ce includ si anumite acoperaminte pentru vase ce mentin aceeasi tematica. Pomul vietii, Invierea Domnului, motive traditionale, sfinti apostoli, scene biblice sau alte emente crestine pot fi designul dorit. Se tine insa cont si de sarbatorile de peste an, intrucat vesminte specifice se vor purta pentru slujirea intr-o anumita perioada.

Cei interesati regasesc la Crilovic o sursa complexa pentru vesminte pe aceasta nisa.