Studiu: Cum sunt afectati studentii de Coronavirus

BUCURESTI - 4 mai 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, HR

ISIC Romania a desfasurat un studiu cu scopul de a afla cum sunt afectati studentii si tinerii din Romania de pandemia de coronavirus si de masurile care au fost impuse de autoritati pe fondul acesteia.

In perioada 8.04.2020- 16.04.2020, ISIC Romania a desfasurat un studiu cu scopul de a afla cum sunt afectati studentii si tinerii din Romania de pandemia de coronavirus si de masurile care au fost impuse de autoritati pe fondul acesteia.

Studiul a fost realizat la nivel national, pe un esantion de 2199 de persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 27 de ani.

Sondajul face parte dintr-un studiu mai complex care a fost desfasurat impreuna cu echipele ISIC din mai multe tari, printre care Cehia, Spania, India, Emiratele Arabe Unite. Informatiile obtinute in urma centralizarii rezultatelor sondajului international le vom prezenta in cadrul unui articol viitor.

Accesand link-ul de mai jos puteti vedea informatiile ce au rezultat in urma desfasurarii sondajului la nivel national.

Am urmarit sa aflam aspecte ce tin de:

- grijile si temerile cu care se confrunta in prezent

- cum s-au adaptat studiului de la distanta

- daca au si cum arata planurile lor de calatorie pentru perioada urmatoare

- ce a adus bun statul acasa in vietile lor

De asemenea, ne-am interesat si de aspecte ce tin de viata lor profesionala si cat de afectati sunt la locul de munca, astfel incat prin intermediul ISIC Jobs – proiectul dedicat tinerilor si studentilor, in cadrul caruia ii punem in contact pe acestia cu companiile interesate sa-i angajeze, sa le putem oferi solutii ce tin de dezvoltarea lor profesionala.

Link studiu

Despre European Youth Card

Suntem unici reprezentanti in Romania a celor mai mari doua proiecte internationale care au la baza o legitimatie de student/tanar ce se bucura de recunostere in afara tarii:

1) ISIC (International Student Identity Card) - Singura legitimatie studenteasca recunoscuta la nivel global ce face parte dintr-un proiect UNESCO care a fost demarat in anul 1953 si care ofera acces posesorilor sai la peste 130.000 de locatii ce ofera reduceri. La nivel global sunt peste 6 milioane de studenti care detin ISIC.

2) European Youth Card - Este legitimatia tinerilor din Europa, un proiect desfasurat impreuna cu Consiliul Europei, care ofera acces la o vasta retea de beneficii in 38 de tari de pe intregul continent