Renunță la chirie și cumpără un apartament în Sibiu. Află care sunt semnele care arată că ar trebui sa renunți la chirie!

Sibiu - 30 septembrie 2019

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Imobiliare

Nu există o regulă care sa ne indice cand ar fi bine să renunți la chirie în favoarea achizționării unui apartament propriu, însă apar semne că este bine să treci la pasul următor. În acest articol încercăm să vă prezentăm semnele care ne arată când ar trebui să renunțăm la chirie.

dormitor magnolia residence sibiu

dormitor magnolia residence sibiu

În ultimii ani poate ai schimbat unul sau mai multe joburi, însă când vine momentul renunțării la chirie, nu ai curajul necesar. Pentru fiecare dintre noi există un moment, când simțim că este punctul optim al unei schimbări în viața noastră.

           

Semne care arată că ar trebui să renunți la chirie

 

Ai finalizat studiile

Dacă în timpul studenției era avantajos să împarți chiria împreună cu unul sau doi colegi de facultate, având totodată și un spațiu mai generos și intimitate, comparativ cu camera de cămin, acum anii studenției au trecut. Probabil ai un job full time și esti într-o relație serioasă de ceva timp și te gândești la viitorul vostru în doi. Acesta ar putea fi un semn că ai putea să treci la pasul următor, de a-ți achiziționa casa ta.

 

Te-ai săturat să te muți frecvent

Dacă pâna acum ai ceva ani de stat în chirie, cu siguranță ai avut surprize din partea proprietarului, care te-a anunțat că vrea să vândă locuința în care stai cu chirie, fie a modificat prețul chiriei și nu prea îți mai permiți sau nu este dispus să facă investiții în vederea renovării, igienizării locuinței. Cred că ai trecut prin momentele neplăcute de a te muta de la un apartament la altul, să cari toate lucrurile, să cauți altă chirie, să platesti din nou comision agențiilor imobiliare.

Când ești chiriaș știi că nu poți face investiții în acea locuință, pentru că știi că nu vei rămâne acolo și într-o zi va trebui să pleci. Este momentul să faci schimbarea din viața ta și saă iți achiziționezi propria locuință.

 

Ai rezolvat problema avansului

Probabil cel mai de speriat lucru, atunci când te hotărăști să renunți la chirie și să cumperi un apartament, este plata avansului pentru achiziția cu un credit bancar. Știm că pentru a accesa un credit bancar este nevoie de un avans din prețul apartamentului,  5% pentru Prima Casă sau  15% pentru un credit ipotecar. Nu este o sumă mică, ținand cont că la aceste sume se adaugă taxele notariale, cheltuielile cu banca și ulterior mobilarea și utilarea apartamentului.

Dar nu renunța așa ușor. Prima sugestie este să deschizi subiectul cu parinții, care probabil te-au și încurajat să renunți la chirie. Ei te pot ajuta cu banii pentru avans. Dacă nu vrei să apelezi la parinți, iar tu sau împreună cu partenerul de viața aveți salarii bunicele există varianta obținerii unui credit de nevoi personale pentru avans. Dar aceasta numai după consultarea unui broker de credite, pentru a putea ulterior, să oțtii și creditul ipotecar. Recomandăm colaborarea cu Smart Credit Finance, Broker Credite și accesarea unui credit poate deveni placută!

 

Fă un calcul comparativ între chirie și rata la bancă

Pentru a renunța la chirie în schimbul unei rate la bancă, de multe ori este necesar să faci un calcul riguros. Rata unui credit ipotecar se poate contracta pe 20-30 ani, în funcție de venitul propriu și de opțiunile fiecăruia și în funcție de perioada pe care o alegi, va influența și rata lunară pe care o datorezi băncii. În funcțe de prețu apartamentului, avansul plătit și în funcție de perioada de credit, rata lunară poate să fie mai mică sau mai mare decât chiria lunară, pe care o plătești în prezent. În general, dacă cumperi un apartament similar cu cel în care acum ești în chirie, rata lunară datorată băncii este mai mică sau egală cu chiria plătită în prezent, la care se adaugă avantajul că apartamentul este al tău, nu mai este necesar să te muți periodic în altă locație și în plus,  ai posibilitatea să îl personalizezi, să îl renovezi sau să-i schimbi designul  atunci când îți dorești.

 

Nevoia de mai mult spațiu

Dacă acum locuiești cu chirie într-o garsonieră sau un apartament mic, iar între timp, la tine s-a mutat jumătatea ta sau dacă vă gândiți la un bebeluș, atunci înseamnă cu atât mai mult, că nu mai ai loc să respiri. Spațiul va fi insuficient pentru voi și aici nu mai punem la socoteală că mai vin în vizită parinții sau amicii. Este timpul să te muți într-un apartament mai mare și mai spațios care să fie doar al vostru.

 

Investiții în apartamente cu regim hotelier

Dacă locuiești într-unul din orașele cu flux mare de turiști, cum este Sibiul și ai o activitate de închiriere apartamente în regim hotelier, dar tu nu ești proprietar, ci ești chiriaș, este timpul să treci la etapa următoare a afacerii. Cumpără unul sau mai multe apartamente, de preferat apartamente noi, având avantajul amenajării interioare și exterioare a blocului și avantajul unei parcări proprii,  totul fiind nou!  Apartamentel poți  să le amenajezi modern, să le mobilezi și să utilezi pentru regimul hotelier, fiind ușor să obții o clasificare în turism și apoi poți începe activitatea de închiriere în regim hotelier, nemaifiind nevoie să platești o chirie sau să plătești rata bancară pentru propria locuință.

Pe site-ul agenției imobiliare din Sibiu www.eurosibimobiliare.ro găsești locuința în funcție de necesitățile pe care le ai, iar un consultant imobiliar te poate ajuta în alegerea celei mai bune achiziții.

 Dacă sunteți interesați de un apartament nou în Sibiu, aveți de unde alege!  Acum, odată cu cele 3 proiecte imobiliare noi, din Sibiu, gasiți peste 450 apartamente în diferite faze de construcție, cu predare la cheie și unde se acceptă achiziția apartamentelor prin credite bancare sau Prima Casă.

 

Ansambluri rezidențiale din Sibiu

Magnolia Residence, Sibiu, Calea Șurii Mici

Un proiect de 1134 apartamente cu 2 și 3 camere, peste 780 apartamente vândute în Sibiu până în prezent, o comunitate deja formată. Daca îți cauți un apartament într-o comunitate deja formată, cu locuri de joacă, spații verzi, magazine și acces ușor spre centrul Sibiului, stația Tursib al autobuzului nr. 19, atunci recomandăm Magnolia Residence Sibiu. Vezi detalii pe www.magnoliaresidence.ro

 

Belvedere Residence, Sibiu, strada Ogorului

Un proiect de peste 300 apartamente, peste 155 apartamente vândute până în prezent. Dacă îți cauți un apartament într-o zonă liniștită, ferită de trafic și cu acces ușor spre oraș, aici este apartamentul pe care îl cauți. Vezi detalii pe www.belvedere-residence.ro

 

Splendor Residence, Sibiu, Calea Turnișorului nr. 59 (colț cu strada Distribuției)

Un proiect cu 2 imobile aflate în faza de construcție, însumând 45 apartamente cu 2-3 camere, 5 camere și apartamente tip Penthouse. Aici sunt apartamente spațioase cu suprafețe generoase, iar cei care caută un asemenea apartament, ar putea să gaseasca în cadrul acestui proiect imobiliar din Sibiu, apartamentul ideal. Detalii pe https://www.splendor-residence.ro