Euroweb Romania semneaza un nou contract de colaborare cu furnizorul de echipamente pentru telecomunicatii ZTE Corporation

BUCURESTI - 5 august 2008

Comunicat tip General in IT&C

ZTE Corporation va furniza echipamente necesare cresterii capacitatii retelei nationale SDH a Euroweb la nivel de multiplu STM-

Euroweb Romania anunta semnarea unui nou contract cu producatorul de echipamente de telecomunicatii ZTE, dupa precedentul din 2005, cand Euroweb a achizitionat o structura complexa SDH pentru echiparea retelei nationale de fibra optica a companiei la nivelul multiplu STM-16. Noua colaborare presupune achizitionarea de catre Euroweb a unei serii de echipamente necesare cresterii capacitatii retelei proprii nationale SDH la multiplu de STM-64.
„In 2005 incepeam colaborarea cu ZTE Corporation propunandu-ne extinderea retelei proprii in 14 resedinte de judet din Romania”, declara Laurentiu Stan, Director General al Euroweb Romania S.A. „Astazi infrastructura Euroweb acopera mai mult de 75% din cele mai importante orase din Romania, iar proaspata intrare a companiei Memorex AG in grupul Invitel International din care si noi facem parte, ne-a oferit acces la una dintre cele mai extinse infrastructuri de comunicatii din Sud-Estul Europei. Anul acesta am decis cresterea capacitatii retelei nationale SHD la N x STM-64., creand astfel noi avantaje competitive pentru pastrararea si consolidarea pozitiei de principal furnizor de Internet si transmisiuni de date in cadrul segmentului wholesale si business-to-business.”
Produsele de transmisiuni de date ale ZTE includ echipamentul SDH/MSTP (platforma de transmisiuni Multi Service), de asemenea echipamentul DWDM, care este deja prezent in peste 40 de tari. In 2002, echipamentul SDH al ZTE a fost pentru prima data lansat in Europa, mai exact a acoperit reteaua nationala de fibra optica a Poloniei. In 2005, ZTE a castigat un contract pentru furnizarea fibrei optice DWDM pentru reteaua nationala a Cabletel, Bulgaria si de asemenea a semnat contractul cu Euroweb Romania, contrubuind in acest fel la extinderea retelei de fibra optica din Romania. 2008 a adus deja importante colaborari pentru ZTE pe piata europeana, dintre care de mentionat sunt proiectul national de IPTV din Belarus si dezvoltarea retelei 3G din Romania. Toate aceste realizari au pozitionat ZTE ca fiind lider international in furnizarea echipamentelor de transmisiuni de date.
“ZTE Romania colaboreaza strans cu Euroweb Romania din 2005, ajutand compania sa ofere clientilor sai solutii avansate de voce si transmisiuni de date. Aceasta relatie de lunga durata este dovada faptului ca specialistii ZTE au reusit sa inteleaga pe deplin cerintele tehnice ale Euroweb si particularitatile business-ului pe care il practica, fapt care ne-a dat posibilitatea sa oferim partenerilor nostri o arhitectura SDH customizata care sa fie in concordanta cu standardele de performanta solicitate si cu deadline-ul propus. Euroweb se bucura de prestigiu pentru expertiza tehnica excelenta si pentru relatia stransa pe care o are cu clientii sai. Asteptam sa lucram impreuna pentru noi proiecte viitoare”, declara domnul Richard Guo, President of CEE Region, ZTE Corporation.
Despre ZTE Corporation
ZTE Corporation este cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii si solutii wireless din China, specializat in solutii pentru retelele operatorilor de telecomunicatii din intreaga lume. Compania produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe si mobile, pentru retele optice si de date si pentru retele inteligente si de ultima generatie. Pentru mai multe informatii vizitati http://www.zte.com.cn

Despre Euroweb Romania

Despre Euroweb Romania S.A.
Euroweb Romania este unul dintre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania. Incepand cu anul 2005, actionarul principal al Euroweb Romania S.A. este Invitel Rt. Compania Invitel Rt. face parte din grupul Hungarian Telephone and Cable Corp., grup care detine cea mai mare infrastructura proprie din Sud-Estul Europei. HTCC reuneste brand-urile Invitel, PanTel, Memorex si Euroweb. Hungarian Telephone and Cable Corp. este cotata la bursa americana - American Stock Exchange - sub indicativul HTC.
Deschizator de drumuri in industria telecomunicatiilor din Romania, Euroweb Romania este membru fondator al A.N.I.S.P. (Asociatia Nationala a Internet Service Provider-ilor) si initiator al proiectului RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange).
Compania si-a focalizat activitatea pe furnizarea de solutii de comunicatii IP si Internet destinate segmentului de afaceri, precum si pe integrarea strategica a serviciilor complementare acestora, ca de exemplu VoIP si video-telefonie.
Euroweb Romania detine certificarile ISO 9001 si ISO 14001 pentru managementul sistemelor de calitate si mediu.
Cristina Calcan
Manager PR, Euroweb Romania
Tel: 031 711 11 11
cristina.calcan@euroweb.ro