Cenusareasa Secolului va straluci la Sala Palatului, printre alte Stele ale Baletului Rus

BUCURESTI - 4 septembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti, 4 septembrie – Spectacolul Stelele Baletului Rus, organizat pe 2 octombrie la Sala Palatului, o aduce in Romania pe Natalya Balakhnicheva, considerata cea mai gratioasa si pasionala balerina a momentului.

Natalya Balakhnicheva a fost declarata Artista de Onoare a Federatiei Ruse si a castigat mai multe premii la competitiile internationale de balet de la Paris (1992) si Saint-Petersburg (1994). Artista este o rasfatata a presei internationale, care a supranumit-o “Cenusareasa Secolului XX”, “Julieta granitei dintre milenii”, “Gisella secolului 21” sau 'Prima' baletului din Kremlin. In 1994, ea a jucat intr-un film avand ca subiect viata uneia dintre cele mai renumite profesoare de balet a secolului 20, Ludmila Pavlovna Sakharova. Natasha Balakhnicheva apare in film interpretand momente din “Giselle” si “Carmen”, dar si piese de dans modern.

Natalya Balakhnicheva este una dintre cele mai bune reprezentante ale scolii de coregrafie de la Moscova, o artista care imbina tehnica riguroasa a baletului cu interpretarea personala si gratia desavarsita. Foarte putine balerine contemporane poseda calitatile sale, precum si verva emotionala si talentul actoricesc, care ii permit sa abordeze cu usurinta roluri ce trec de la lirism la tragedie sau pasiune. Artista a uimit critica de specialitate prin salturile sale delicate si perfect executate, prin virtuozitatea piruetelor si interpretarea impecabila a celor mai dificile partituri clasice. Toate aceste calitati, combinate cu prospetimea si exuberanta ei dau un farmec inepuizabil aparitiilor sale publice.

Alaturi de Natalya Balakhnicheva vor urca pe scena Salii Palatului si alti artisti medaliati la concursurile internationale de balet, considerati a fi printre cei mai rafinati interpreti de dans clasic din lume: Aydar Akhmetov (Artist National al Republicii Tatarstan, Artist de Onoare al Federatiei Rusiei), Liliya Musavarova (Artist National al Republicii Tatarstan, Artist National al Federatiei Ruse, Prim-balerina a Teatrului Academic Muzical din Moscova Stanislavsky si Nemirovich-Danchenko, Georgi Smilevsky (Artist de Onoare al Federatiei Ruse) si multi altii.

Biletele pot fi achizitionate prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din intreaga tara. Pretul biletelor variaza in functie de categorie, de la 82 la 195 RON.

Parteneri media: InStyle, HotNews, InDoor Media.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa luati legatura cu Andreea Andreescu, Communication Manager, 0730 030990 / 0730 026 742, aa@events.ro.

Despre EVENTS

Compania Events organizeaza evenimente de marca din domeniile cultura, arta si entertainment. În portofoliul sau se numara proiecte precum: turneul „IRIS Digital Athenaeum” (2001); „Traviata” (2002); Richard Clayderman (200 3 ); „Angela Gheorghiu” (2004); Flamenco Passion/Angel Munoz, ZORBA – Thanasis Polykandriotis (2005); „50 Cent”, „Bloodhound Gang”, „Billy Idol”, „Seal”, „ABBA Magic”, „No Mercy/Animal X” (2006); „Therapy?”, „Coke Live Festival”, „The Rolling Stones”, „Katatonia” (2007), „Zucchero”, „Patrice” (2008), „Shaggy”. Spectacolul “Stelele Baletului Rus” continua avalansa spectacolelor pe care Compania Events le pregateste si in acest an amatorilor de muzica buna. Pe 21 septembrie, Leonard Cohen canta la Stadionul Arcul de Triumf din Capitala. 22 septembrie inseamna o noapte magica petrecuta cu Gianna Nannnini la Arenele Romane, intr-un concert Fiat, organizat de Compania Events. Pe 9 noiembrie, Little Richard sustine la Sala Palatului un concert din epoca de aur a rock and rollului, interzis persoanelor cu probleme de inima. Pentru detalii, acceseaza www.events.ro.


Joker Media este leaderul pietei de organizare de concerte din Bulgaria, avand la activ, in ultimii sase ani, showuri cu George Michael, Andrea Bocelli, Joe Cocker, Lenny Kravitz, Bryan Adams, Deep Purple, Manowar, Twisted Sister si festivaluri precum „Kaliakra Rock Festival” sau „Thrash Till Death” festival.


Andreea Andreescu
Communication Manager
0730 030990 / 0730 026 742, aa@events.ro.
events@events.ro