Ce este un mp4 player?

BUCURESTI - 18 decembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Tehnologia avanseaza intr-un ritm alert, auzim in fiecare zi de noi aparitii in domeniu. Cel mai nou gadget de pe piata la mare cautare in aceasta perioada este mp4 playerul.. Ce avantaje are acest dispozitiv si ce diferentiaza oferta de mp4 playere de pe piata?

Ce este un mp4 player?

Un mp4 player este un dispozitiv portabil care are posibilitatea de a reda filme sau clipuri. Denumirea de 'mp4 player' este inspirata de la 'mp3 player' unde cuvantul 'mp3' sugereaza formatul fisierelor pe care dispozitivul le poate reda; 'mp4' in schimb e impropriu folosit, deoarece aceste dispozitive nu redau fisierele mp4 (care sunt tot fisiere audio).

Pe piata din Romania exista o gama variata de mp4 playere cu preturi aproximativ intre 250 si 12000 lei. Multa lume se intreaba care sunt elementele ce determina aceasta diferenta de pret? Principalele diferente sunt:

1. Capacitatea de stocare, care este influentata de mediul de stocare a dispozitivului. Acesta poate fi Memorie Flash (care ajunge pana la 4GB) sau Hard Disk (capacitati de pana la 30GB). Avantajul evident al playerelor cu Hard Disk este ca pot stoca mai multe fisiere, dezavantajul ar fi pretul ridicat si sensibilitatea marita la socuri. La playerele cu memorie flash, desi capacitatea este limitata, secventele video pot fi optimizate si se ajunge astfel la posibiliatea incarcarii unui numar sporit de fisiere, totodata aceste produse sunt mult mai rezistente la socuri.

2. Sistemul de operare. Aceasta caracteristica este nestiuta de multi cumparatori. Sistemul de operare al unui player portabil influenteaza calitatea sunetului si a imaginii, rapiditatea cu care se face scrierea sau citirea memoriei si raspunsul la comenzile date de utilizator.

3. Functionalitatea. Multe din aceste dispozitive au, pe langa functia principala, de redare a fisierelor video functii de: audio player, foto viewer, radio FM, reportofon, TXT viewer si eventula jocuri.

Piata de mp3/mp4 playere atinge cel mai mare volum de vanzari in aceasta perioada, aceste dispozitive fiind considerate un excelent cadou de sarbatori. Va invitam sa parcurgeti oferta noastra de mp3/mp4 playere portabile la adresa: www.imbatabil.ro

Despre EVOlogic System srl

Compania EVOlogic System srl are ca obiect de activitate distributia si comercializarea de produse electronice si IT&C. De curand am lansat propriul magazin online la adresa www.imbatabil.ro
Bogdan Chertes
EVOlogic System srl
imbatabil.office@gmail.com