Un nou serviciu pentru clientii preocupati de problemele de mediu: Calculatorul Ecompter pentru masurarea amprentei de carbon in domeniul hotelier!

Cluj-Napoca - 14 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Turism

Ecompter este o companie finlandeza de Consultanta in Managementul de Mediu care ofera aplicatii si servicii expert pentru industria turismului.

Incepand cu acest an, hotelierilor romani li se ofera ocazia de a urma exemplul celor din tari precum Finlanda, care dispun deja de modalitati de masurare a amprentelor de carbon ale clientilor. Pentru persoanele preocupate de efectele incalzirii globale asupra mediului inconjurator, disponibilitatea acestui tip de serviciu poate reprezenta un important factor de diferentiere in alegerea hotelului, in conditiile unor oferte sensibil egale.

Numarul consumatorilor dispusi sa aleaga optiunea prietenoasa pentru mediu este in continua crestere, extinzandu-se din industria transporturilor si in cea a hoteliera. Hotelurile afecteaza mediul inconjurator in principal prin emisiile directe si indirecte de carbon datorate consumului de energie electrica si termica, de apa, deseurilor si diverselor activitati desfasurate de furnizorii lor.

Solutia pentru calculul amprentei de carbon dezvoltata de firma finlandeza Ecompter se adreseaza turistilor interesati de problemele de mediu, furnizandu-le hotelurilor partenere date standardizate privind emisiile lor de CO2. Parametrii care stau la baza efectuarii calculelor sunt recunoscuti pe plan global. Clientii hotelurilor pot sa-si calculeze propriile amprente de carbon pentru perioada petrecuta la unul dintre hotelurile partenere eCompter.
“Am observat ca in timp ce majoritatea liniilor aeriene aveau modalitati de calculare a emisiilor de carbon pe website, in industria hoteliera informatiile privitoare la mediu erau marginale. Industriei hoteliere ii lipsea o solutie pentru calculul emisiilor de carbon. In vederea eliminarii acestui neajuns am dezvoltat aplicatia de calcul a amprentei de carbon, care ia in considerare cele mai importante trei gaze in producerea efectului de sera si afiseaza amprenta de carbon aferenta timpului petrecut la hotel. Emisia medie de dioxid de carbon pentru o noapte petrecuta la hotel se situeaza intre 10 si 30 de kg. Aceasta echivaleaza cu 60 la 180 de kilometri parcursi cu o masina ce utilizeaza combustibili conventionali. Noi ajutam hotelurile sa le comunice clientilor amprentele de carbon lasate in timpul sederii, folosind unitatea de masura deja consacrata in industria automobilelor', concluzioneaza Anna Katri Raiha, Marketing Manager al eCompter.

Ecompter ofera in acest fel o solutie necostisitoare de a calcula amprenta de carbon, calculatorul Ecompter, raportarea si consultanta de management de mediu permitand companiilor sa-si analizeze amprenta de carbon si sa-si orienteze operatiunile catre un viitor cat mai sustenabil. Calculele realizate demonstreaza cu precizie ca implementarea de masuri pentru protectia mediului inconjurator in activitatile operatorilor hotelieri nu presupun costuri suplimentare, ci, dimpotriva, implica reducerea cheltuielilor.

Dl. Tudor Precup, directorul de marketing al firmei Evozon Systems, partenerul eCompter in Romania, considera ca industria hoteliera din Romania ar trebui sa urmeze exemplul tarilor preocupate de sistemul inconjurator si sa integreze informatiile privitoare la amprentele de carbon in operatiunile si strategiile de marketing:

“Este vital ca in aceasta perioada de crestere economica mondiala rapida, ale carei repercusiuni asupra mediului abia incep sa se faca simtite, industria hoteliera sa introduca masuri pentru controlul si reducerea contributiei sale la procesul incalzirii globale. Serviciul Ecompter este o solutie la cheie, simplu de implementat si bazata pe o metodologie calcul ce respecta cele mai inalte standarde, dupa cum reiese din evaluarea efectuata de prestigioasa firma de consultanta PriceWaterhouseCoopers”, a mai adaugat acesta.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/evozon/un-nou-serviciu-pentru-clientii-preocupati-de-problemele-de-mediu-calculatorul-ecompter-pentru-masurarea-amprentei-de-carbon-in-domeniul-hotelier