Amenajarea unui loc de joacă pentru copii în curte: 5 produse recomandate

BUCURESTI - 6 octombrie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Ultimii ani ai vieții moderne ne-au arătat cât de important este pentru copii să aibă un spațiu în aer liber ca să se miște în voie.

Amenajarea unui loc de joacă pentru copii în curte: 5 produse recomandate

Amenajarea unui loc de joacă pentru copii în curte: 5 produse recomandate

Poate că nu cunoaștem viitorul, dar știm sigur că persoanele care dețin locuințe cu grădină sau terasă au un atu în plus. Cine face parte din această categorie are ocazia să creeze un loc de joacă personalizat pentru cei mici. 

Vă invităm să descoperiți mai jos câteva idei pentru organizarea unei zone în care copilul să se simtă bine și unde să puteți organiza activități memorabile.

Mobilier de grădină pentru copii 

În primul rând, este important de știut că nu aveți nevoie de bugete foarte mari, ci de puțină imaginație. Alegeți zona dedicată jocurilor și delimitați-o – printr-un gărduț sau cu ajutorul unor obiecte reciclate –  pentru a o face ușor de identificat. Verificați zona să fie sigură, înlăturați orice plante usturătoare sau cuiburi de animale, păstrați-o întotdeauna curată și, dacă veți considera necesar, montați un covor de spumă pentru a amortiza orice lovituri.

În privința alegerii accesoriilor, printre cele mai căutate jucării de exterior pentru copii se numără mobilierul de grădină special dedicat lor. Acesta prezintă avantaje pe care cei mici le caută de obicei:

este viu colorat și atrage atenția;

marchează un spațiu intim în care copiii se pot juca fără să fie observați;

imprimă sentimentul de proprietate și nevoia de protecție;

permite crearea unor situații noi de interacțiune – cei mici își pot aduce invitați „acasă, în căsuța colorată”.

Corturi pentru copii 

Din aceeași necesitate de a realiza un „interior în exterior” pentru juniorii familiei a luat naștere ideea de a monta corturi pentru copii. Mult mai ușoare și mai reduse ca dimensiune comparativ cu mobilierul de grădină, aceste articole sunt lucrate din materiale sigure și facil de montat, oferind beneficiul „versatilității“. Mai exact, micii utilizatori își pot aranja personal zona de distracție, dobândind astfel sentimentul de independență și încrederea că se pot descurca singuri. Cu o igienizare corespunzătoare, cortul poate fi folosit atât în curte cât și în casă, în funcție de preferințe și de condițiile atmosferice.   

Articole care susțin echilibrul – tobogane și leagăne

Una dintre atracțiile evidente ale unui parc de joacă este reprezentată de zona în care copiii își manifestă dorința de mișcare prin antrenarea echilibrului. Fie că vor să probeze la nesfârșit viteza de alunecare pe un tobogan anume sau cea prin care lumea întreagă se leagănă în jurul lor, micii exploratori ai bucuriei au nevoie să se manifeste. De cele mai multe ori, aceste articole sunt luate cu asalt de copiii mai micuți care-și manifestă astfel necesitatea de a dobândi simțul indispensabil al echilibrului. 

Produse utile deplasării – vehicule pentru copii

Pe măsură ce cresc, copiii caută surse noi de aventură și posibilități încă necunoscute de a se deplasa. Din curiozitate sau comoditate, ori ambele deopotrivă, orice tip de vehicul devine interesant în ochii unui copil. La început fără pedale, pentru a-i susține dezvoltarea musculaturii și dorința de mișcare, apoi cu pedale, pentru a satisface nevoia de echilibru și viteză în egală măsură, o mașinuță poate fi jucăria preferată. În definitiv, joaca nu cunoaște bariere, nici de nuanțe, nici de gen. Este, însă, fundamental ca aceasta să se desfășoare în siguranță, sub atenta supraveghere a unui adult.  

Articole sportive pentru cei mici

Dezvoltarea ființei umane implică evoluție atât din punct de vedere cognitiv, cât și psihosomatic. Mișcarea este esențială pentru o creștere armonioasă a corpului omenesc, deci e de înțeles necesitatea copiilor de a fi mai mereu în acțiune. Pe cale de consecință, puteți opta pentru montarea unor atracții sportive în propria curte, astfel încât joaca să poată satisface interesul copilului pentru baschet sau fotbal, pentru badminton sau ping-pong.   

Un spațiu exterior este ideal pentru a le permite celor mici jocul în voie și pentru a le oferi posibilitatea de a se elibera de atracția aparaturii electronice. De asemenea, este foarte important ca fiecare copil să fie ferit de eventuale accidentări prin supraveghere din partea celor care îl iubesc și-i doresc binele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/amenajarea-unui-loc-de-joaca-pentru-copii-in-curte-5-produse-recomandate1