Botez de neuitat: 5 idei de activități pentru invitați

BUCURESTI - 10 august 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Botezul este primul mare eveniment din viața unui copil, așa că trebuie organizat cu multă atenție. Cel mic este în mijlocul atenției, iar părinții și nașii vor trebui să se ocupe de toate detaliile, pentru ca totul să desfășoare conform tradițiilor.

Botez de neuitat: 5 idei de activități pentru invitați

Botez de neuitat: 5 idei de activități pentru invitați

Botezul are două părți importante:

Prima parte este slujba de la biserică, în care copilul primește Sfânta Taină a Botezului și este primit în comunitatea creștină. 

A doua parte este petrecerea de la restaurant, unde familia alături de prieteni și de cei dragi sărbătorește cu bucurie acest moment important din viața copilului. 

 

Dacă botezul de la biserică are anumite componente destul de bine stabilite de tradiția strămoșească, petrecerea de după este cu totul la latitudinea părinților, care se pot organiza în orice fel doresc. De cele mai multe ori petrecerea pentru botez are loc ziua, fiind mai puțin formală decât o nuntă. De asemenea, mulți dintre invitați sunt copii, iar asta face ca pregătirile să includă o componentă specială pentru ei, atât în ceea ce privește felurile de mâncare servite, dar și activitățile care îi vor ține ocupați. 

Dacă și tu vei organiza în curând o petrecere de botez, am pregătit câteva idei pe care te poți baza, astfel încât evenimentul să fie un adevărat succes. 

Cabină foto

Amintirile sunt cel mai important lucru cu care rămânem de-a lungul vieții, iar fotografiile ne ajută să nu uităm momente importante pe care le-am petrecut alături de cei dragi. Chiar dacă vei avea un fotograf oficial la botez, care să surprindă pe peliculă momentele oficiale, o cabină foto este întotdeauna o alegere minunată. Invitații se vor distra la maxim purtând diverse accesorii pentru cabina foto, cum sunt perucile, pălăriile sau ochelarii supradimensionați. 

Animator

O persoană care știe cum să îi antreneze pe copii în diverse jocuri și activități, este cea mai bună alegere pentru botezul pe care îl vei organiza. Dacă ai deja o temă anume, poți chema un animator îmbrăcat într-un personaj adecvat. Dacă nu, un simplu magician, clovn sau o prințesă vor fi la fel de atractivi pentru cei mici. Animatorul le va propune celor mici jocuri îndrăgite, va dansa cu ei și va organiza diverse concursuri. De asemenea, câteva momente care să includă trucuri magice, pictură pe față ori animăluțele realizate din baloane, vor fi atracția petrecerii. 

Ursitoarele

Momentul ursitoarelor este important pentru un botez modern, plin de distracție. Îmbinarea între tradiții și contemporan va aduce zâmbete pe fețele tuturor invitaților, care se vor bucura să audă toate urările pe care l-au pregăti ursitoarele pentru copil. Fericire, înțelepciune, iubire, inteligență, succes, viață lungă, sănătate, sunt doar câteva dintre darurile cu care cel mic va porni în viață. 

Dans și voie bună

Nicio petrecere nu poate fi un adevărat succes, fără un ring de dans și muzică bună. Ai la dispoziție nenumărate variante, printre care un DJ sau o formație dar, în funcție de bugetul alocat, poți opta și pentru un playlist care va rula pe calculatorul din locație. Petrecerile românești includ multe momente cu muzică populară, așa că nu uita să le oferi invitațiilor și o horă, o sârbă sau o periniță. Cei tineri se vor bucura atât de dansurile tradiționale, dar și de muzica dance la modă, astfel încât playlistul trebuie să fie cât mai variat. Nu îi uita nici pe cei mici, care vor adora să se urce pe scenă, să cânte și să danzele melodiile pe care iubesc atât de mult. 

Tortul

Finalul petrecerii poate fi memorabil, dacă tortul este însoțit de multe artificii spectaculoase. Invitații vor aprecia momentul atât de special al tăierii tortului și vor savura gustul delicios al aromelor pe care le-ai ales. 

 

Ține cont de recomandările de mai sus, iar botezul pe care îl vei organiza va fi un adevărat succes. Iar cel mai important aspect este că nu trebuie să cheltuiești neapărat o avere, poți găsi destule variante accesibile, dar care vor garanta multă voie bună pentru toți cei implicați. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ex-nume-brand/botez-de-neuitat-5-idei-de-activitati-pentru-invitati