Cum intretii un gazon sintetic fotbal

BUCURESTI - 4 iulie 2022

Comunicat tip General in Sport

Terenurile de fotbal din gazon artificial ofera un peisaj frumos pentru orice joc. Ele sunt, de asemenea, o alternativa excelenta penta unui teren cu iarba naturala, a carei intretinere se adevereste deseori obositoare si costisitoare.

Daca esti interesat, poti afla despre un gazon artificial fotbal pret pe site-ul oficial al companiei gazonsportiv.ro, dar si despre alte detalii care te intereseaza.

Un teren artificial fotbal nu are nevoie de intretinere riguroasa, Totusi, cateva reguli de intretinere a unui gazon sintetic fotbal il va mentine frumos si practicabil cat mai mult timp.

Durata de viata a unui gazon sintetic

Desigur, printre principalele avantaje ale gazonului artificial, trebuie evidentiat durabilitatea acestuia.

Cu toate acestea, durata sa de viata poate depinde de multi factori, cum ar fi:

- intensitatea si conditiile de functionare;

- calitatea ierbii in sine si a materialelor folosite la asezare;

- respectarea regulilor de functionare si ingrijire corespunzatoare;

- calitatea instalarii, etc.

Mai detaliat, in general, producatorii garanteaza ca gazonul artificial va rezista 12-15 ani chiar si cu utilizare intensiva (de exemplu, pentru un teren de fotbal - 12 ore pe zi). Cu toate acestea, aceasta cifra poate varia, in functie de mai multi factori.

Pentru a prelungi durata de viata a gazonului artificial, este foarte important ca acesta sa fie curatat si pieptanat in mod regulat, dar principalul lucru verificarea cantitatii de umplutura, deoarece lipsa acestuia duce la uzura rapida si deteriorarea suprafetei. Daca apare vreo deteriorare, nu ar trebui sa fie incercata repararea de sine statator - aceasta lucrare trebuie sa fie incredintata exclusiv profesionistilor. Abia atunci se poate spune ca gazonul reparat va servi foarte mult timp.

Cum ai grija de un teren de fotba acoperit cu iarba sintetica

 

Ai grija sa fie mereu curat

Elimina si indeparteaza orice murdarie, frunze sau crengi imediat ce le vezi – cu apa fiebinte si sapun. Asigura-te ca faci o verificare la fata locului dupa fiecare eveniment sportiv sau comunitar major.  Daca le lasi pe teren, acestea iti pot deteriora culoarea sau textura gazonului.

Fii atent la solutiile de curatare pe care le utilizezi

Desi este admirabil ca ai dori sa fii cat mai minutios in mentinerea gazonului sintetic cat mai curat posibil, unele solutii pe care le poti folosi pot face mai mult rau decat bine. Stai departe de orice solutie care include inalbitor. Nu numai ca va deteriora gazonul, dar va afecta si pamantul de sub acesta. Utilizarea inalbitorului poate duce si la pierderea culorii gazonului. Dupa cum am spus, apa fierbinte si sapunul este unica solutie de curatate eficienta si sigura.

Nu permite circularea masinilor grele si a altor vehicule pe teren

Vehiculele motorizate, cum ar fi ATV-urile si masinile de golf, devin mult mai obisnuite printre multe facilitati sportive. Evident, exista anumite situatii, cum ar fi atunci cand un jucator trebuie sa fie scos din teren, in care regula poate fi ridicata. Dar pastrarea lor in afara terenului cat mai mult posibil va ajuta la mentinerea gazonului in stare buna.

Greutatea vehiculului si tracturile de pe anvelope pot trage si rupe fibrele din gazon.

Astfel, ai grija de gazonul tau si acesta iti va sluji mult timp!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ex-nume-brand/cum-intretii-un-gazon-sintetic-fotbal